Aktuellt

 • Ring Informationskontoret istället - minska smittspridningen

  Publicerad 7 april 2020
  Informationskontoret har nu mottagning på telefon för att minska smittspridningen av coronaviruset Covid-19. Ring eller mejla oss dina frågor för hjälp/service. På grund av de skärpta Corona-råden kan du för närvarande inte boka fysiska besök till informationskontoret.
 • Information från Integrationscentrum om covid-19 på olika språk

  Publicerad 31 mars 2020
  Information från Integrationscentrum på arabiska, dari, somaliska och tigrinja om att undvika att träffas i större grupper och att inte besöka äldre släktingar och personer i riskgrupper.
 • Undervisning ges åter på distans på grund av corona

  Publicerad 19 mars 2020
  Med anledning av de skärpta råden kring Covid-19 återgår Integrationscentrum till att tills vidare ge undervisning på distans.
 • Tematräffar i Hälsa och Medicin

  Publicerad 26 augusti 2019
  Välkommen till tre spännande tematräffar där Integrationscentrum tillsammans med Närhälsan och enheten för flyktingmedicin samtalar kring ämnen som barn och feber, funktionshinder i barnfamiljer, antibiotika, vaccinationer... Här får du möjlighet att få svar på dina frågor!
 • Forskare ska följa samhällsorienteringen för nyanlända

  Publicerad 18 juni 2019
  Vilken roll spelar samhällsorienteringen för nyanlända och integrationen? Forskare från Göteborgs Universitet ska i ett nytt forskningsprojekt som pågår i fyra år följa samhällsorienteringen för nyanlända och dess betydelse för integrationen.
 • Nyanlända får stöd och konkreta tips!

  Publicerad 10 maj 2019
  ”Vi arbetar för att stärka föräldrarna i deras föräldraroll”, säger kursledaren Asha Adnan om föräldrastödskurserna på Integrationscentrum.
 • Föreläsning och samtal om risker för barn på internet

  Publicerad 24 april 2019
  Integrationscentrum och BRIS bjuder in till föreläsning och samtal om risker för barn på internet!
 • Nu har informationskontoret på flera språk öppet varje vardag

  Publicerad 1 april 2019
  Hitta rätt i kontakten med myndigheter, fylla i blanketter eller hjälp att förstå ett beslut - på Integrationscentrum informationskontor kan den som är ny i Sverige få hjälp med information och rådgivning på arabiska, dari, engelska, persiska, somaliska, svenska och tigrinja.
 • Integrationscentrum på utbildning i stadens värdegrund

  Publicerad 5 februari 2019
  Göteborgs Stads gemensamma värdegrund utgår från idén om människors lika värde och uttrycks bland annat i fyra förhållningssätt: - vi vet vårt uppdrag och vilka vi finns till för, - vi bryr oss, - vi arbetar tillsammans samt - vi tänker nytt.