Aktuellt

 • Nyckelprojektet besöker Welcome house

  Publicerad 10 november 2022
  Det finns mycket som kan förvirra för den som är nyanländ. Många olika myndigheter, regelverk, språk och fönsterkuvert. I den här texten belyser vi två insatser i Stockholm och Uppsala som vill förenkla för målgruppen.
 • Spridningskonferens för Nyckelprojektet

  Publicerad 10 november 2022
  Den 24 november hålls spridningskonferensen för Nyckelprojektet. Sista anmälningsdag är den 14 november. - Konferensen kommer ge insyn i olika gruppers utmaningar för att komma i arbete och flera olika användbara metoder för att påskynda det, säger projektledare Paul Wallner.
 • ”Vi sätter individen i centrum”

  Publicerad 10 november 2022
  Metoden Tjänstedesign har fungerat mycket bra för att uppnå målen i Nyckelprojektet. Det säger samhällsvägledaren Debesai Berhane. - Vi sätter målgruppen i centrum och utgår från individens situation, säger han.
 • Metoden - en framgångsfaktor för Nyckelprojektet

  Publicerad 10 november 2022
  Inom Nyckelprojektet har man arbetat med arbetsmetoden Tjänstedesign, användardriven innovation. - Vi har lärt oss att tänka utanför boxen. Och det har våra deltagare haft stor nytta av. Vi är jättenöjda med metoden vi använt, säger Mariam Barake, utvecklingsledare på Integrationscentrum.
 • Till hösten börjar nya metoden mikro-vanor användas

  Publicerad 24 augusti 2022
  Till hösten ska nya metoden mikro-vanor testas i Nyckelprojektet. Och en stor slutkonferens planeras ihop med andra projekt. Fortfarande finns platser för fler deltagare i språkgrupperna tigrinja och arabiska som startar till hösten. Det berättar Paul Wallner, projektledare i projektet.
 • Det här hände på en kursdag för Dari-talande afghaner

  Publicerad 24 augusti 2022
  Vem kunde tro att det finns så många yrken bara på Ikea? Och över 8000 yrken i hela Sverige? Det var många insikter som fick kursdeltagarna att höja på ögonbrynen. Nyckelprojektets kurs för nyanlända handlade främst om arbetsmarknaden denna dag.
 • Så ska nyanlända komma närmare arbetsmarknaden

  Publicerad 24 augusti 2022
  Flera nyanlända är arbetslösa och står utanför arbetsmarknaden. De saknar kunskap om arbetsmarknaden, hur man söker jobb och hur man kan kombinera sina intressen, egenskaper och färdigheter för att hitta yrken de inte visste fanns. Nyckelprojektet ska ge dem just den kunskapen.