Fotograf:Parasto Javanshir

Container Kitchen

Container Kitchen är ett helt nytt koncept där oetablerade matentreprenörer delar på en container för att kunna testa sina matidéer på Ringön, Hisingen.

Här introduceras du till både möjligheten att utveckla din affärsidé samt till hur du genom andra vägar kan nå arbete där du kan arbeta med mat. Hos oss kan du testa ditt koncept i ett fullt utrustat kök direkt till kunder. Du kan också hämta kunskap från någon av våra workshops eller komma in och bolla din idé.

Vill du veta mer?

Kontakta Jasmine Soufi, projektledare Container Kitchen

Aktuella menyer från Container Kitchen finns på vår Facebook
https://www.facebook.com/ContainerKitchenGbg/


På grund av risken för smittspridning kommer vi inte att öppna upp Container Kitchen under april el maj. Vi har även ändrat datum för våra aktiviteter och planerar att hålla följande workshops i juni.

Workshops under våren 2020

Drömmer du om en egen restaurang men vet inte hur du ska börja?

Workshop: Livsmedelshygien introduktion

Datum: 2 juni 2020
Tid: klockan 13-16
Plats: Vårväderstorget 4 (mittemot Willys)

Vi kommer att gå igenom en översikt av vad du behöver veta för att arbeta i kök men också diskutera vilka ansvar som ingår i att driva restaurang och hur lagar och regler fungerar i livsmedelsbranschen i Göteborg.

Vi kommer att diskutera våra erfarenheter, lärdomar och drömmar och den här workshopen riktar sig till både den med och utan kökserfarenhet.

Vi riktar oss också till dig som vill arbeta i en restaurang, i ett kök på en förskola eller på andra livsmedelsverksamheter.

Du anmäler dig via email till Jasmine.soufi@vastrahisingen.goteborg.se


Workshop: Konceptutveckling och kunderbjudande

Datum: september (mer info kommer inom kort)
Tid:
Plats: Vårväderstorget 4 (mittemot Willys)

Vi kommer att gå igenom grunderna för konceptutveckling och varför det är viktigt för din verksamhet. Vi kommer dessutom beröra storytelling, hur du använder bilder samt tar fram ett förslag på din meny.

Vi riktar oss till dig som har en idé om att sälja maträtter du är duktig på eller som vill veta mer om vad konceptutveckling kan handla om när man ska driva restaurang i Sverige.

Du anmäler dig via email till Jasmine.soufi@vastrahisingen.goteborg.se


Workshop: prissättning. offert och faktura

Datum: september (mer info kommer inom kort)
Tid:
Plats: Vårväderstorget 4 (mittemot Willys)

På den här workshopen går vi igenom vad som kan vara bra att tänka på när du sätter ditt pris, hur du kan ta betalt och vad en offert och faktura ska innehålla.

Vi riktar oss till dig som är redo att börja testa en idé och sälja maträtter som du är duktig på och de olika sätt du kan ta betalt på.

Du anmäler dig via email till Jasmine.soufi@vastrahisingen.goteborg.se


Parallellt med dessa träffar kan du också testa din idé i köket. I samband med det så håller vi löpande genomgångar av egenkontrollprogram och rutiner.

Vill du dela med dig av din matkultur eller ett favoritrecept? Vi vill gärna höra mer!

Alla våra aktiviteter är kostnadsfria!

Vi talar lätt svenska med stöd på engelska! Har du behov av annat språk? Hör med oss så ska vi se vad vi kan lösa.

Välkomna!