Bilden föreställer elever på Musikprogrammet. Foto: Camilla Liljeroth

Musikprogrammet

Med vårt estetiska program får du det bästa av två världar: en studieförberedande utbildning med högskolebehörighet som samtidigt utvecklar dig musikaliskt. Det öppnar upp många valmöjligheter för framtiden.

ÖPPET HUS 20/21

Här börjar din framtid som artist

Skapar spårvagnsgnisslet en strof i ditt huvud, blir regndroppet från en stupränna toner till en ny låt och har du koll på de flesta konserter som är på gång land och rike runt? Då har du kommit rätt! Hvitfeldtskas musikprogram är en av de främsta musikutbildningarna på gymnasienivå i Sverige och det enda i Göteborg som ger dig möjlighet att välja en spetsutbildning i musik. Här samarbetar vi med Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs universitet för att förbereda dig för vidare studier på olika musikhögskolor.


Bilden föreställer elever på Musikprogrammet. Foto: Camilla Liljeroth

Musik i kubik

Vi tycker att musik är så roligt att vi inte kan låta bli att skapa den i alla möjliga och ibland omöjliga former. Varje vecka spelar till exempel 30 rock- och popband med olika inriktning, 10 improvisationsgrupper, symfoniorkester, kammarorkester, blåsorkester, storband, 4 körer, renässansensemble, sångensembler, romansensembler, stråkkvartetter och andra kammarensembler, folkmusikgrupp, brass-, cello-, flöjt-, gitarr-, saxofon- och slagverksensembler, alla med lärarledning på skolan. Hos oss får du tre år där du kan prova dig fram för att utveckla din talang och upptäcka nya musikformer.

Musikprogrammets hemsida


Filmen visar en klasskonsert med musikelever. Foto: Camilla Liljeroth

Läs mer om Hvitfeldtskas musikprogram:

Kontakt
Musikprogrammet

Hvitfeldtska gymnasiet
Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

Rektor
Camilla Liljeroth
031-367 06 06
camilla.liljeroth@educ.goteborg.seStudie- och yrkesvägledare
Tel: 031-367 30 69 /073-069 95 69

Broschyr med poängplan 20/21