Foto: Chalmers

Eleverna på Hultskolan vann Chalmers tävling "framtidens hållplats"

Publicerad 1 mars 2023

Varje år ordnar Chalmers en tävling om teknik för elever i årskurs 6. I årets tävling, fick eleverna designa en hållplats som ska göra den kollektiva resan roligare och smartare. Av alla 130 bidrag från hela Sverige valde juryn fem finalister. Eleverna på Hultskolan fick en av priserna!

Genom tävlingen får eleverna på ett roligt sätt lära sig mer om teknik. Totalt fick Chalmers in 130 bidrag fantasifulla, framtidsinspirerade och innovativa bidrag från skolor runt om i hela landet.

Uppdraget var att skapa en hållplats för att locka fler till att resa klimatsmart med kollektivtrafiken och lämna bilen hemma. Att stå och vänta på kollektivtrafiken bör vara något man ser fram emot enligt bidragen.

Av de 35 skolor som deltog har juryn utsett fem finalister, som utmärkt sig mest och får dela på 25 000 kr i stipendier.

Göteborgspriset för innovation och kreativitet - Hultskolan

”Innovativa och väl genomarbetade projekt med fina skisser, hög teknisk nivå, säkerhetstänk och spännande hållplatsupplevelser. Vi slungas 100 år framåt och bidragen kittlar sinnena ordentligt samt presenterar en fantasieggande bild av hur vi kommer resa i framtiden med nya former av färdmedel och smarta samt hållbara lösningar”