Om äldreboendet

Högsbotorpshemmet har 96 lägenheter och ligger med bekvämt avstånd från Axel Dahlströms Torg. Äldreboendet är nyrenoverat och ombyggt i november 2008. Vi strävar efter att anpassa din omvårdnad efter dina behov, önskningar och förutsättningar.

96 lägenheter i fyra plan

Högsbotorpshemmet har anpassade lägenheter och omvårdnad efter behov. Här finns 16 lägenheter avsedda för personer med demenssjukdomar, 16 lägenheter för personer med psykogeriatriska sjukdomar och 64 lägenheter för personer som av andra skäl inte klarar att bo kvar i sin bostad.

Boendet är i fyra plan. På entréplanet finns en träffpunkt med aktiviteter dit alla är välkomna, café och matservering. Här finns även en dagverksamhet för personer med demenssjukdomar. I fastigheten finns dessutom vårdcentral, barnavårdscentral samt lagarbetslokal för hemtjänsten i närområdet. Fotvårdsspecialist och frisör finns också. Personalen kan hjälpa dig med att beställa tid om du behöver det. På övriga plan finns 32 lägenheter uppdelade i grupper om 8 lägenheter. På varje plan finns gemensam matsal och samlingsrum för 8 eller 16 lägenheter.

Lägenheterna

Du får eget hyreskontrakt och möblerar själv din lägenhet men säng ingår. Varje lägenhet innehåller ett litet pentry, hygienutrymme med dusch. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm. Till varje lägenhet hör ett mindre källarförråd.

Personal och arbetssätt

På Högsbotorpshemmet finns omsorgspersonal och tillgång till sjuksköterska dygnet runt.

När du flyttar in på Högsbotorpshemmet får du en egen kontaktperson. Det är i regel en undersköterska med ett särskilt ansvar för att lära känna dig och dina speciella behov.

Vårt mål är att din omvårdnad så långt som möjligt ska bli anpassad till dina behov, önskningar och förutsättningar. Vår utgångspunkt är vad du behöver, uppskattar och är van att göra. Vi vill på olika sätt stimulera till aktiviteter efter dina önskemål.