Digital novellbokcirkel startar den 13 april

Publicerad 8 april 2021

Delad läsning är dubbel läsning! Kåken bjuder in till en digital bokcirkel i det kortare formatet, där vi i vår läser Virginia Woolf och Helena von Zweigbergk

Kåken bjuder in till en digital bokcirkel i det kortare formatet, där bibliotekarien Kristian Schultz valt ut två korta och kärnfulla noveller. Vi delar med oss av våra läsupplevelser online, öppet och förutsättningslöst. Träffarna är fristående och man kan välja att komma på en eller bägge två.

Träff 1, tisdag 13 april kl. 18.30 — 19.30: Virginia Woolf - Lappin och Lapinova

Rosalind drar in sin nyblivne make Ernest i en lek dem emellan där han blir Kung Lappin och hon Drottning Lapinova. Skådespelet blir ett skydd mot de krav som Ernest välbärgade familj ställer. Men medan hon blir alltmer beroende av spelets existens, blir Ernest alltmer förargad.

Träff 2, Tisdag 11 maj kl. 18.30 — 19.30: Helena von Zweigbergk – Vad det såg ut som

Helena von Zweigbergk hittade en dag ett gammalt foto på sig själv som barn. Vad tänkte hon på? En berättelse om ett barns rädsla för krig, om att vilja rädda hundar från djurförsök och om att ha en bästa kompis att göra allt med.

Den enda utrustning som krävs är en dator eller mobiltelefon och internet-uppkoppling. Får du en plats mejlas det ut mer information kring hur du gör för att delta.

Välkomna!

Boka plats till cirkeln:

Förboka din plats på goteborg.se/kaken eller 031-365 50 60.

Du kommer till biljettbokningen via följande länk: Kulturhuset Kåkens biljettbokning