Foto: J N

Aktiviteter på fritidsgården

Det finns alltid något att göra på fritidsgården. Förutom musikstudio, replokal och danssal har caféet öppet varje kväll. Vi bakar när andan faller på och vi ser på film flera gånger i veckan. Dessutom finns det både biljard- och pingisbord, samt fotbollsspel. Du kan också få massage av någon i personalen i mån av tid. Varje måndag har vi öppet endast för tjejer.

I vårt café som har öppet varje kväll kan du köpa toast, piroger, fika, godis, frukt, varm choklad, kaffe, té och fruktfestis. Vi säljer inte energidrycker eftersom det inte är bra för hälsan. Vi bakar ofta och gärna när andan faller på. Det brukar bli både pizza, kakor och andra godsaker beroende på vad ungdomarna har lust till och är sugna på.

Vi ser på film flera gånger i veckan och du kan också spela biljard, pingis eller fotbollsspel. Vi har också en musikstudio, en replokal och en danssal. Om du vill få massage skriver du upp dig på en lista på gården. Du får sen massage av någon i personalen i mån av tid.

Vi har en proffsig musikstudio

I vår musikstudio kan du spela in musik och sång. Det finns dessutom en utbildad studiotekniker på plats i musikstudion på onsdagar kl.17-21.30. För att få tillgång till den bokar du en tid eller så kommer du till studion och får vara med i mån av plats. Du kan också få tillgång till musikstudion om du kan utrustningen. När studioteknikern är där kan du lära dig hur allt fungerar. Studion finns tillgänglig alla dagar i veckan.

Andra aktiviteter på fritidsgården

I slutet på sommaren åker vi på läger med de som ska börja i sjuan. Vi gör det för att bygga relationer och lära känna varandra. Vi brukar paddla och fiska.

På skolloven är det nästan alltid någon form av extra aktiviteter. Håll utkik på webben och Facebook så se du vad som är aktuellt just nu!

Fritidsgården anordnar ibland workshops, disco, temafester. Allt utifrån vad du som besökare på fritidsgården vill göra och vilket behov som finns hos dig och de andra ungdomarna.

Det händer ofta att vi har arrangemang tillsammans med de andra fritidsgårdarna i Angered.

Återkommande aktiviteter varje vecka

Måndagar: Tjejkvällar kl 17-21.30
Onsdagar: Musikstudion med studiotekniker finns på plats kl.17-21.30. För att få tillgång till den bokar du en tid eller så kommer du till studion och får vara med i mån av plats.
Torsdagar: Teatergrupp kl. 17-21.30. Två personer som håller i gruppen och jobbar med teater. Vi repeterar tillsammans och sen bestämmer vi tillsammans hur, när och var vi visar upp resultatet.
Fredagar: Teatergrupp kl. 18-23. Ibland har vi fredagsturneringar i biljard, pingis eller något annat.

Andra återkommande aktiviteter och större arrangemang

Julavslutning med någon speciellt och roligt tema. Vi bjuder på kakor, julmust och så kommer Tomten, förstås.

Sommar Fixarna. Man jobbar tillsammans i olika grupper (matgrupp, cafégrupp, arrangörsgrupp och en loppis/fixargrupp). Två veckor och samlar in pengar till ett välgörenhetsprojekt som vi har bestämt i förväg. Vi samarbetar ofta med någon förening. Tredje veckan åker vi på läger tillsammans och gör roliga saker. Vi brukar klättra, köra go-kart och annat som ungdomarna själva vill göra. Grilla, bada, gå på bio, leka lekar, paddla, äta glass.

Innefotbollsträff i Bergum dit fotbollslag från fritidsgårdarna åker och spelar tillsammans i blandade lag på sportlovet.
Egen fotbollsturnering för de som går i mellanstadiet (10-12 åringar). Det brukar vara på tisdagar på lovveckorna (höstlov, jullov, sportlov, påsklov)

Bordtennisturneringar , spelcuper och andra turneringar/tävlingar. Ibland brukar vi bjuda in andra fritidsgårdar och ibland kör vi egna tävlingar. Du kommer och anmäler dig på plats om du vill vara med.

Vi har alltid olika arrangemang och aktiviteter på loven. Håll utkik på vår Facebooksida så hittar du aktuell information!

När det är gemensamma evenemang samarbetar vi ofta och gärna med både KulturAtom och de andra fritidsgårdarna i Angered.

Vi är aktiva i MBU

MBU står för Människan Bakom Uniformen och är ett samarbete mellan Fältgruppen, Fritid, Unga påverkar, SDF Angered, Polisen, Räddningstjänsten, Ung & Trygg Göteborg och Ambulanssjukvården Sahlgrenska. Du som deltagare får chansen att träffa personer med uniformsbärande yrken och lära känna människorna bakom uniformen och hur de arbetar.

Samtidigt får polis, räddningstjänst och andra i så kallade uniformsyrken lära känna dig. Utbildningen Människan bakom uniformen, MBU, har ökat gruppernas förtroende för varandra. Om du vill vara med kan du prata med personalen på fritidsgården så får du veta mer.

Här kan du läsa mer om Människan Bakom Uniformen