Foto: Peter Svenson

Om äldreboendet

Välkommen till äldreboendet i ett av höghusen mitt på Hammarkulletorget

Hammarhus äldreboende består av sju våningar med 17 lägenheter per våningsplan. Här finns 34 lägenheter för personer med demens, 17 lägenheter för geropsykiatri och resterande är avsatta för somatik vilket blir totalt 102 platser. Hammarhus äldreboende nyinvigdes 1994 efter en stor totalrenovering.

På våning ett finns en stor altan med plats för både avkoppling och fest. På entréplan finns Hammarträffen, en träffpunkt för husets boende och boende i stadsdelen. Här finns också vår egen version av ett spa samt en lunchrestaurang som är öppen för allmänheten måndag till fredag.

Vägg i vägg med Hammarhus ligger Hammarkullens bibliotek där det finns möjlighet att låna både böcker och tidningar.

Lägenheterna

Här bor du i egen lägenhet på cirka 24 kvadratmeter som är utrustad med pentry samt egen dusch och toalett. På varje våningsplan finns två gemensamma kök/matsalar samt vardagsrum med tv och balkong.

Vi finns här för dig

I huset arbetar cirka 120 personer, de flesta undersköterskor och vårdbiträden. Det finns också tillgång till sjuksköterska dygnet runt samt läkare ett par dagar i veckan.

Rehabverksamheten består av arbetsterapeut och sjukgymnaster och finns på plats måndag till fredag. En fotvårdsterapaut besöker huset efter önskemål.