Aktiviteter under Hälsoveckan

Under Hälsoveckan 2023 kan ungdomar (13 år eller äldre) bland annat testa gratis ungdomsträning i gymmen eller gå på träningspass. Barn 9-13 år kan prova Juniorträning och barn 6-8 år Miniorträning. Under veckan har också flera ishallar gratis inträde till allmänhetens skridskoåkning.

Juniorträning

För alla mellan 9–13 år som sitter still för mycket och rör på sig för lite. Tillsammans med ledare får ungdomarna prova på exempelvis cykling, simning, gymträning och skridskoåkning.

Miniorträning

För barn 6–8 år som inte brukar träna och vara fysiskt aktiva. Utbildade ledare skapar en varm och välkomnande stämning för alla som vill vara med.

Gymguiden

Gymintroduktion för unga 13 – 16 år som är nya i gymmet.

Se datum för gymguiden under Hälsoveckan.

Specialpass

Specialpassen vänder dig till unga 13 – 16 år och mixar delar av anläggningens olika träningsformer vilket gör det till ett bra sätt att testa på olika träningsformer. Ett specialpass kan till exempel vara en blandning av styrketräning och gympa eller yoga. I bokningsportalen kan du se mer information om vad varje enskilt pass innehåller. 

Se datum för specialpassen under Hälsoveckan.

Familjeträning

Familjeträning är träning med fokus på rörelseglädje. Vi använder övningar, hopp och lek för att stärka både stora och små kroppar på ett roligt sätt. Passet är till för alla föräldrar och barn som vill röra på sig tillsammans.

Se datum för Familjeträning under Hälsoveckan. 

Ungdomsträning i gym

På vissa gym och vissa tider kan du som ännu inte fyllt 16 år gå på ungdomsträning i gymmet. Du behöver inte ha med en medföljande vuxen utan då finns istället gympersonal på plats för att hjälpa dig med din gymträning. För unga 13 – 16 år.

Workshop

På passet Workshop går man igenom gymmets maskiner och tränar funktionell träning. För unga 13 – 16 år. 

Se datum för Workshop under Hälsoveckan.


Gratis inträde till allmänhetens skridskoåkning

Under Hälsoveckan erbjuder flera ishallar gratis inträde på allmänhetens skridskoåkning under vissa tider. Finns möjlighet att hyra skridskor för 40 kronor. Observera att skridskor finns i ett begränsat antal.

Rambergsrinken

  • Fri entré till allmänhetens skridskoåkning söndag 5 februari klockan 12–16.

Angered Arena

  • Fri entré till allmänhetens skridskoåkning torsdag 2 februari klockan 13–15.
    Selbokning för dig som har behov av skridskoåkning med sele, personal finns på plats denna tid för att visa hur selen fungerar. Har du behov av att åka skridskor med sele behöver du boka plats genom att skicka en bokningsförfrågan via kontaktformuläret
  • Fri entré allmänhetens åkning: Måndag kl. 12-15, Tisdag kl. 13-15 (Puck&klubba), Onsdag kl. 11-13

Askims ishall

  • Fri entré till allmänhetens skridskoåkning tisdag 31 januari  klockan 9-14