Beskrivning av aktiviteter

För att du ska kunna hitta den träning som passar just dig ges här en kort beskrivning av innehållet i våra gruppaktiviteter.

Föräldra- och barnträning 0–5 år Rörlighet och styrka. Kom och träna tillsammans med dina barn. Övningar är utformade att göras med barn i famn vid behov. Endast för barn 0–5 år tillsammans med förälder eller annan vuxen.

Gymintro. Introduktion till träning på gym med guidning av instruktör.

Kom igång-träning. Grundläggande övningar med kondition, styrka och kroppskännedom. Vi tränar kroppens stora muskelgrupper.

Kvinnoträning. Träning av kondition, styrka och balans i grupp till musik. Endast för kvinnor.

Mindfulness. Enkla avslappnings- och meditationsövningar med syfte att öva uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla. Mindfulness kan användas för att hantera stress, ångest och nedstämdhet. Övningarna utförs sittandes och liggandes.

Pilates. Träning i olika positioner på matta med fokus på styrka, stabilitet och rörlighet.

Qi gong. Består av lugna rörelser, andningsövningar och mental träning. Kan utföras ståendes och sittandes.

Stationsträning. Träning med fokus på styrka och kondition där vi växlar mellan olika övningar. Alla övningar går att anpassa så att du själv kan välja hur mycket du vill anstränga kroppen.

Styrka och balans. Träna vardagsstyrka, kondition och balans. Vi tränar både sittandes på stol och stående, med eller utan träningsredskap. 

Swedish fika Fika tillsammans med andra. På tisdagar och fredagar bjuder Hälsoteket på gratis fika och bjuder ibland in föreläsare på olika teman.

Yoga. Träning med fokus på mage, rygg och benstyrka. Inslag av balans och uthållighet. Positionerna är valda så att du själv kan välja hur mycket du vill anstränga kroppen. Ta gärna med egen handduk att lägga på yogamattan.

Yoga Aktiv på måndagar är rörelsefylld och vi rör oss upp och ned på mattan.

Yoga Lugn på fredagar är baserad på liggande och sittande övningar med inslag av meditation

Öppet gym. Instruktör finns på plats för guidning. Du har även möjlighet att ställa frågor kring FaR-mottagningen och kan få hjälp med att boka tid hos fysioterapeut för samtal.