Beskrivning av gruppaktiviteter

För att du ska kunna hitta den aktivitet som passar just dig ges här en kort beskrivning av innehållet i våra gruppaktiviteter.

Gymintro

Prova på träning i gymmet. Personal finns på plats och hjälper dig.

Stationsträning, kvinnotid

Styrke- och konditionsträning vid olika stationer, går att anpassa till din egen nivå.

Yoga

Lugn och enkel yoga med fokus på kroppslig och mental närvaro och medvetenhet. Passen innehåller yogapositioner, andning, avspänning och meditation.

Styrka och balans

Träna din styrka, kondition och balans. Passet genomförs sittandes på en stol och i stående, med eller utan träningsredskap. 

Funkis

Träna vardagsstyrka, rörlighet, kondition och balans. Både sittande på stol och stående. Vid behov kan du sitta på stol under hela passet.

Stationsträning efter stroke

Vardagsstyrka, uthållighet och balans. För dig som rehabiliterats efter stroke och har kvar symptom. För att kunna vara med behöver du kunna gå själv minst tio meter med eller utan hjälpmedel och stå en minut utan stöd. 

Lättgympa

Traditionell gympa med enkla rörelser till musik. Du tränar kondition, stryka, rörlighet och avspänning.

Promenad

Promenad i lite snabbare tempo för att få upp pulsen, med kort stopp vid ett utegym. Stavar finns att låna.

Ryggträning

Träna rörlighet och styrka med fokus på mage och rygg. Övningarna är stående och liggande. 

Gravid- och efter födsel-träning

Träning för dig som är gravid eller vill komma igång efter förlossningen. Du kan träna ihop med ditt barn. Barnet kan vara upp till krypålder. Övningar anpassade för den gravida kroppen och efter förlossning. Fokus på mage, rygg och bäcken.

Vuxna med barn träning

Träning för vuxna tillsammans med barn. Fokus på den vuxnes träning med möjlighet för barnet att vara med på ett lekfullt sätt.