Sommarprogram 2022

Här hittar du kostnadsfria aktiviteter som äger rum hela sommaren på olika platser i Örgryte-Härlanda. Det arrangeras också ett par utflykter för den som vill vara turist i sen egen stad- då behöver man en västtrafik-biljett för zon A.

Drop-in aktiviteter


Bokakuten- kom igång med läsningen

Onsdag 8 juni kl 14-15
Caféets uteservering vid Härlanda Park, Kålltorpsgatan 2
Kåkens bibliotekarier Lisu och Kristian tipsar om sina bästa boktips och hur du kommer igång med sträckläsningen. Vi bjuder på kaffe/saft och småkakor. Vi flyttar inomhus vid regn.

Gympa

Fredagar 3/6-22/7 kl 11-12 (ej 24/6)
Björnplan, Uddeholmsgatan 7, Torpa- spårvagnshållplats Kaggeledstorget
Vi tränar kondition, styrka, balans och rörlighet till medryckande musik. Vi tränar utan redskap. Innehåller inga hopp men vissa styrkeövningar äger rum på gräsmattan så ta gärna med ett underlag.

Mediyoga

Onsdagar 15/6, 22/6, 13/7, 20/7 kl 13.30-14.45
Kulturhuset Kåken, stora salen

Välkommen att prova på mediyoga, en lugn yogaform där vi kombinerar lugna rörelser, medveten andning och meditation. Kan utföras antingen på stol eller på matta. Matta finns att låna.

Gympa BAS

Torsdag 30/6 kl 11.00-11.45.
IOFF och Skatås Motionscentrum bjuder på utegympa på stora gräsmattan intill Skatås Motionscentrum. Häng med och testa! De som vill möts upp vid spårvagnshållplats Töpelsgatan kl 10.30 och promenerar upp tillsammans.

Funktionell träning BAS

Måndag 4/7 kl 11.00-11.45

OBS. INSTÄLLT
IOFF och Skatås motionscentrum bjuder på Funktionell träning BAS på stora gräsmattan intill Skatås motionscentrum. Häng med och testa! De som vill möts upp vis spårvagnshållplats Töpelsgatan kl 10.30 och promenerar upp tillsammans.

Sommartorsdagar - Samarbete mellan Hälsoteket i Örgryte-Härlanda och Kålltorps fritidsgård

Välkommen att prova på olika aktiviteter under 5 torsdagar i sommar tillsammans med oss. Allt är helt kostnadsfritt, men du behöver anmäla dig till vissa aktiviteter. Här bjuder vi in såväl ungdomar som vuxna, alla är välkomna att testa det de tycker verkar roligt.

Hitta ut- var med och leta “checkpoints” i centrala Göteborg.

2 juni kl 14.00-15.30, samling Näckrosdammen
9 juni kl 14.00-15.30, samling vid ingången till Göteborgsoperan

Du kan antingen gå tillsammans med ett gäng som tar det i lugn promenadtakt eller vara med på en liten utmaning där vi tar så många checkpoints vi kan under 1.5 timme. Priser utlovas till de som plockat flest. Du behöver inte anmäla dig till dessa tillfällen.

Testa Padel!

16 juni kl 14.00-15.45
Samling: GLTK, Töpelsgatan 7

Vi får möjlighet att spela padel och få en instruktion utav instruktör. Man spelar 4 personer i ett lag, vid behov hjälper vi till att dela upp lag. Du anmäler dig här.

Frisbeegolf

23 juni kl 14-15.30
Samling: utanför Skatås motionscentrum

Alla kan spela Frisbeegolf, oavsett förkunskap. Vi lånar ut frisbees till alla. Om du vill provkasta lite innan vi går ut på banan är du välkommen kl 13.30 så filar vi på kasttekniken tillsammans. Du anmäler dig här.

Matlagning över öppen eld

30 juni kl 14-16
Samling: Apslätten

Mat smakar som bäst när man är utomhus, och ännu godare när man tillagar den själv. Vi använder oss av stora stekfat och lagar mat över elden som vi sedan äter tillsammans. Skriv gärna ifall du har några allergier i din anmälan så att vi kan planera inköpen. Maten vi lagar kommer att vara vegetarisk. Du anmäler dig här.

Utflykter

I samarbete mellan Frivilligcentralen Pärlan, Frivilligcentralen Knuten och Hälsoteket i Örgryte-Härlanda

Alla är välkomna att följa med på utflykt i sommar. Allt som behövs är en zon- A biljett och kläder efter väder. Fika tar du med själv. Aktiviteterna avrundas vid 14.00.När du anmält intresse kontaktar vi dig för mer detaljerad information.

13 juni: Jonsereds trädgårdar

Samling kl 10.00 vid Göteborgs centralstation. Du anmäler dig här.

20 juni: Hisingsparken/Slätta damm

Samling: 10.00 Gustav Adolfs torg, vid statyn. Du anmäler dig här.

27 juni: Färjenäs

Samling: 10.00 vid Stenpiren. Båt avgår 10.02. Du anmäler dig här.

15 augusti: Södra skärgården

Samling: 10.30 vid Stenpiren. Du anmäler dig här.

22 augusti: Vättlefjäll

Samling: 10.00 vid Redbergsplatsen. Du anmäler dig här.

29 augusti: Lärjeåns trädgårdar

Samling: 10.00 vid Redbergsplatsen. Du anmäler dig här.