Hälsoguider

Är du Hälsotekets framtida hälsoguide? Vi utbildar personer från olika ideella föreningar, verksamheter och nätverk som vill inspirera och motivera till en god hälsa i sydvästra Göteborg. Vi ser gärna att du som blivande hälsoguide pratar ett annat språk utöver svenska. Var med och gör skillnad i människors liv!

Vad är en hälsoguide?
Som hälsoguide vill du lära dig mer om hälsa och vad som påverkar hur vi mår. Du vill få kunskap i att stötta andra människor att må bra och vill att alla ska ha samma rätt till information om hälsa. Att vara hälsoguide är framförallt ett ideellt engagemang.

Utbildningen
​För att bli hälsoguide behöver du först gå introduktionskursen där du under 10 timmar får lära dig om mat, sömn, stress, motion och annat som påverkar hälsan. Utbildningen är kostnadsfri och du behöver inga förkunskaper.

Efter introduktionskursen kan du anmäla dig till utbildningen för att bli hälsoguide. Under 20 timmar har vi fler föreläsningar om hälsa och du får träna på att prata om hälsa i ditt nätverk (till exempel familj, vänner, förening eller arbetsplats). Efter utbildningen får du ett kursintyg. Det finns möjlighet till vidareutbildning, handledning och arvoderade uppdrag. Ett arvoderat uppdrag innebär att du får en mindre ekonomisk ersättning för din insats.

Vem kan bli hälsoguide?

  • Du bor eller är verksam i sydvästra Göteborg, (till exempel Frölunda eller Tynnered)
  • Du förstår svenska och vi ser gärna att du har ett annat modersmål än svenska

Planerade utbildningar
Vi startar en ny introduktionskurs i mitten av november 2019. Anmäl ditt intresse senast 27 oktober.

Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse, kontakta Hälsoteket i Väster.
Telefon: 031- 366 26 88
E-post: halsoteket@afh.goteborg.se