Hälsoguider

Är du Hälsotekets framtida hälsoguide? Vi utbildar personer från olika föreningar, verksamheter och andra nätverk som vill inspirera och motivera till en god hälsa i sydvästra Göteborg. Var med och gör skillnad i människors liv!

Vad är en hälsoguide?
Som hälsoguide stöttar du andra människor att må bra genom att sprida lätt information om hälsa och guida till hälsofrämjande verksamheter. Att vara hälsoguide är framförallt ett ideellt engagemang.

Så här blir du hälsoguide
​För att bli hälsoguide behöver du först gå introduktionskursen där du under 10 timmar (tre tillfällen kvällstid) får lära dig om mat, sömn, stress, motion och annat som påverkar hälsan. Utbildningen är kostnadsfri och du behöver inga förkunskaper.

Efter introduktionskursen kan du anmäla dig till hälsoguidesutbildningen. Där lär vi oss mer om vad som påverkar hur vi mår och du får träna på att prata med andra om hälsa. Efter utbildningen finns möjlighet till vidareutbildning, handledning och arvoderade uppdrag.

Vem kan bli hälsoguide?

  • Du bor eller är verksam i sydvästra Göteborg, (till exempel Frölunda eller Tynnered)
  • Du förstår svenska och vi ser gärna att du har ett annat modersmål än svenska

Planerade utbildningar
Hösten 2020 håller vi en hälsoguidesutbildning för de som gått introduktionskursen. Vi planerar att starta en ny introduktionskurs våren 2021.

Vill du veta mer?
Har du frågor eller vill anmäla ditt intresse, kontakta Hälsoteket i Väster.
Telefon: 031- 366 26 88
E-post: halsoteket@afh.goteborg.se