Foto: Hälsoteket i Angered

Aktiviteter utomhus

Välkommen på Hälsotekets utomhusaktiviteter som startar igen den 23 augusti.

Promenad

Följ med på en härlig promenad i närområdet. Du bestämmer själv om du vill gå i snabbt eller långsamt tempo och väljer promenadgrupp därefter

Måndagar klockan 9.30
Samling utanför Hälsoteket

Utomhusträning varje dag klockan 11

Vi samlas utanför Hälsoteket varje dag och tränar kondition, styrka, rörlighet och balans. Du får här möjlighet att prova olika träningsformer. Ingen träningsvana krävs och alla är välkomna!

Varje dag, måndag-fredag klockan 11
Samling utanför Hälsoteket

Utflykt — Människor i skogen 

Är du nyfiken på att upptäcka och lära dig mer om naturen i din omgivning? Följ med ut i skogen där vi tillsammans provar på att gå i terrängsamla ved, göra upp eld, kokar kaffe och te, gör enkla hantverk, pratar om naturkunskap med mera. Vi bjuder på kaffe och te. Ta gärna med egen matsäck, egen mugg och något att sitta på, om du vill 

Denna aktivitet hålls av en fysioterapeut och en arbetsterapeut.  

Måndagar
Samling utanför Hälsoteket klockan 13 
Vi är tillbaka i Angered Centrum senast klockan 16  

 
Max 6 deltagare. Du kan delta när du vill. Anmäl dig till Hälsoteket på mail eller telefon

Utegym Lövgärdet

Vi tränar på utegymmet. Passet innehåller uppvärmning, styrkeövningar, balansträning, konditionsträning och nedvarvning. Nivån är enkel och alla kan vara med!

Måndagar klockan 14
Utegymmet bakom Eklövet, Lövgärdet

Lättyoga utomhus

Lugna och mjuka övningar som görs sittande på bänk och stående. Nivån är enkel och du gör det som passar dig. Passet hålls utomhus. Vid regn är passet inställt. Mediyoga online finns som alternativ vid dåligt väder. Se Aktiviteter online

Tisdagar
Klockan 13.30
Samling utanför Hälsoteket

Dans

Här blandas olika dansstilar som till exempel jazzdans, funk, salsa, afro och streetdance med enkla steg. Fokus på rörelseglädje och rytm.

Tisdagar klockan 14
Gräsytan, Angeredsparken

Promenad och styrka

Vi går tillsammans och stannar några gånger under promenaden för att träna styrka med hjälp av naturen, närområdet och den egna kroppen som redskap. Perfekt inspiration för hur du enkelt kan träna på egen hand. 

Onsdagar klockan 10.30
Samling utanför Hälsoteket

Börja jogga 

Vill du börja jogga? Välkommen att börja springa tillsammans med HälsoteketVi varvar joggning och gång under passet. Du får även testa på att träna löpteknik, styrkeövningar och intervallträning.  

Onsdagar 
Klockan 14.30 
Samling utanför Hälsoteket i Angered 

Utomhusträning i Hammarkullen

Vi samlas på gräset i Sandeslätt varje onsdag och tränar kondition, styrka, rörlighet och balans. Du får här möjlighet att prova olika träningsformer. Ingen träningsvana krävs och alla är välkomna!

Onsdagar klockan 14
Gräsytorna i Sandeslätt

Cirkelfys för ungdomar och vuxna

Ett varierat stationsträningspass där vi tränar styrka och kondition med lite högre tempo och intensitet. 

Torsdagar klockan 15.30
Samling utanför Hälsoteket

Uteaktivitet för föräldrar och barn

Träning för dig som är föräldraledig.  Vi gör övningar som fokuserar på att stärka hela kroppen. Det är du som ansvarar för barnet under träning. Ta gärna med egna leksaker som ditt barn tycker om.

Fredagar klockan 10
Samling utanför Hälsoteket

Yoga utomhus

I denna yoga tränar vi balans, rörlighet och styrka. Övningarna görs både stående och liggande. Ta gärna med egen yogamatta. Passet hålls utomhus. Vid regn är passet inställt. Yoga online finns som alternativ vid dåligt väder. Se Aktiviteter online

Fredagen den 1 oktober är yoga utomhus inställd. 

Fredagar
Klockan 14
Samling utanför Hälsoteket