Foto: Lo Birgersson

Gruppträning för vuxna

All träning är på enkel nivå. Aktiviteterna anpassas efter din träningsvana och förmåga. För tid och plats på de olika grupperna, se schemat i Hälsotekets senaste program.

Afrodans (lite hårdare träning)

Ett roligt pass med stora kraftfulla och enkla rörelser till afroinspirerad musik.

Cirkelträning

Träna styrka, kondition och rörlighet för hela kroppen. Stationsträning med eller utan redskap. Övningarna anpassas efter din förmåga.

Dansträning (lite hårdare träning)

Här blandas olika dansstilar som till exempel jazzdans, funk, salsa, och streetdance med enkla steg. Fokus på rörelseglädje och rytm.

Funkisgympa (lite lättare träning)

Träna vardagsstyrka, rörlighet, kondition och balans. Vi gör övningar både sittande på stol och stående.

Gravidyoga

Gravidyoga har många fördelar för både dig som är gravid och din bebis. Yogan kan hjälpa dig att slappna av före, under och efter förlossningen. Yogan kan även hjälpa dig att få mer energi, hantera oro inför förlossningen och stärka bandet till barnet i din mage. Fokus ligger på avslappnande rörelser, andningsövningar och stärkande positioner.

Grounding (lite hårdare träning)

Är grundrörelser/dans till afrikanska rytmer. Ger kondition, glädje och avspänning.

Kom igång-gympa

Perfekt för dig som vill komma igång. Vi tränar kondition, rörlighet och styrka till musik från alla jordens hörn. Innehåller inga hopp.

Mediyoga – Medicinsk Yoga

En yogaform där vi har stort fokus på andetaget och rörelserna är långsamma och mjuka. Tillsammans med rörelser, avslappning och meditation ger du kropp och sinne en möjlighet att balanseras. Övningarna utförs både liggandes och sittandes och hela passet kan göras sittandes på stol.

Promenad

Följ med på en härlig promenad i närområdet. Du bestämmer själv om du vill gå i snabbt eller långsamt tempo och väljer promenadgrupp därefter.

Ryggträning (lite hårdare träning)

Tränar rörlighet, styrka, balans, kondition och avspänning, med eller utan träningsredskap. Vi gör övningar stående och liggandes på matta. Du får även prova på bäckenbottenträning. För dig som har ont i ryggen eller vill förebygga ryggbesvär.

Rörelse & ro (lite lättare träning)

Mjuk rörelseträning, med fokus på ökad uppmärksamhet till kroppen, exempelvis hållningsträning, andningsövningar och sträckningar. För dig som är ovan att träna, upplever hög stress och/eller har ont. Vi gör övningar både sittande på stol och i stående.

Styrka & Balans (lite lättare träning)

Träna vardagsstyrka och balans. Vi tränar både sittande på stol och stående, med eller utan träningsredskap. För dig som är ovan att träna, har värk, eller fått nedsatt balans och styrka på grund av en sjukdom.

Träning med pilatesboll (lite hårdare träning)

Träna rörlighet, styrka, balans och kondition med eller utan pilatesboll. Vi gör övningar stående och liggandes på matta. För dig som har ont i ryggen eller vill förebygga ryggbesvär.

Lätt yoga

Yogaträning är ett sätt att få balans mellan kropp och själ. Träningen ökar förmågan att lyssna inåt och ökar medvetenheten om vad som händer i kroppen och sinnet. Nivån är enkel och du gör det som passar dig.

Meditation

Vi provar olika meditationer och övningar. Du kan välja om du vill göra övningarna liggande på matta eller sittande på kudde, stol eller pall.