Foto: Lo Birgersson

Gruppträning för vuxna

All träning är på enkel nivå. Aktiviteterna anpassas efter din träningsvana och förmåga. För tid och plats på de olika grupperna, se schemat i Hälsotekets senaste program.

Afrodans (lite hårdare träning)

Ett roligt pass med stora kraftfulla och enkla rörelser till afroinspirerad musik.

Cirkelträning

Träna styrka, kondition och rörlighet för hela kroppen. Stationsträning med eller utan redskap. Övningarna anpassas efter din förmåga.

Core (lite hårdare träning)

Core betyder kärna och passet fokuserar på träning av mage och rygg. Vi tränar styrka, stabilitet och balans. Vi gör övningar stående och på matta på golvet. Genom naturliga rörelsemönster tränar vi för att få bättre hållning och bli starkare i vardagen.

Dansträning (lite hårdare träning)

Här blandas olika dansstilar som till exempel jazzdans, funk, salsa, och streetdance med enkla steg. Fokus på rörelseglädje och rytm.

Funkisgympa/Funkisgympa Styrka (lite lättare träning)

Träna vardagsstyrka, rörlighet, kondition och balans. Vi gör övningar både sittande på stol och stående.

Grounding (lite hårdare träning)

Är grundrörelser/dans till afrikanska rytmer. Ger kondition, glädje och avspänning.

Kom igång-gympa

Perfekt för dig som vill komma igång. Vi tränar kondition, rörlighet och styrka till musik från alla jordens hörn. Innehåller inga hopp.

Mediyoga – Medicinsk Yoga

En yogaform där vi har stort fokus på andetaget och rörelserna är långsamma och mjuka. Tillsammans med rörelser, avslappning och meditation ger du kropp och sinne en möjlighet att balanseras. Övningarna utförs både liggandes och sittandes och hela passet kan göras sittandes på stol.

Promenad

Följ med på en härlig promenad i närområdet. Du bestämmer själv om du vill gå i snabbt eller långsamt tempo och väljer promenadgrupp därefter.

Långpromenad

I juni tar vi lite längre promenad. Vi stannar och fikar tillsammans. Ta med eget fika.

Promenad och styrka

Vi går en promenad tillsammans och stannar några gånger för att träna styrka med hjälp av naturen, närområdet och den egna kroppen som redskap. Perfekt inspiration för hur du enkelt kan träna på egen hand.

Styrka & Balans (lite lättare träning)

Träna vardagsstyrka och balans. Vi tränar både sittande på stol och stående, med eller utan träningsredskap. För dig som är ovan att träna, har värk, eller fått nedsatt balans och styrka på grund av en sjukdom.

Träning med pilatesboll (lite hårdare träning)

Träna rörlighet, styrka, balans och kondition med eller utan pilatesboll. Vi gör övningar stående och liggandes på matta. För dig som har ont i ryggen eller vill förebygga ryggbesvär.

Lätt yoga/Yoga styrka

Yogaträning är ett sätt att få balans mellan kropp och själ. Träningen ökar förmågan att lyssna inåt och tränar också balans, rörlighet och styrka. Nivån är enkel och du gör det som passar dig. Möjlighet finns att göra övningarna på stol.

Yoga på stol (Lite lättare träning)

Detta är en lugn och mjuk yoga med fokus på andning, smidighet, balans och styrka, helt anpassad efter dina förutsättningar. Vi gör övningar sittande på stol.

Meditation

Vi provar olika meditationer och övningar. Du kan välja om du vill göra övningarna liggande på matta eller sittande på kudde, stol eller pall.