Föreläsningar och temadagar

På Hälsoteket uppmärksammar vi flera olika ämnen och teman som rör hälsa på olika sätt. Det blir spännande föreläsningar, aktiviteter, samtal och berättelser att ta del av. Välkommen!

Sexuell hälsa - föreläsningar och SRHR-bussen på Hälsoteket

Välkommen till Hälsoteket i Angered för två måndagar med fokus på Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter! Kom och ta del av intressanta föreläsningar och passa gärna på att besöka SRHR-bussen! Allt är självklart gratis och du behöver inte anmäla dig.

SRHR-bussen

SRHR står för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. I Närhälsans SRHR-buss kan du bland annat få svar på frågor om sexuell hälsa, få hjälp med cellprovtagning, provtagning för könssjukdomar och råd om preventivmedel. Bussen välkomnar alla människor i alla åldrar. För dig mellan 13–24 år finns även Ungdomsmottagningen på plats klockan 15-19. Bussen kommer att finnas utanför Hälsoteket vid två dagar på dessa tider:

Måndagar 10 september och 24 september
Klockan 13-19
Utanför Hälsoteket i Angered, Högaffelsgatan 10

Föreläsning: Kvinnohälsa genom livet

Om kvinnohälsa på insidan och utsidan. Hur påverkar hormoner hur jag mår? Hur påverkas jag i olika faser genom livet? Vad är normalt? Lisa Granhed, barnmorska på Angereds Närsjukhus berättar och du får möjlighet att ställa frågor. Vi pratar i en trygg miljö.

Måndag 10 september
Klockan 13.30-15
Hälsoteket i Angered

Föreläsning: Bäckenbotten - de bortglömda musklerna

Välkommen att lära dig mer om musklerna i ditt underliv. Hur fungerar vår bäckenbotten egentligen? Fysioterapeut Ulrika Hansson berättar om varför en väl fungerande bäckenbotten är viktigt och hur den påverkar din hälsa på flera olika sätt.

Måndag 24 september
Klockan 13.30 –15
Hälsoteket i Angered

Utflykt till Vättlefjäll

Vi åker tillsammans till Vättlefjäll där vi promenerar och upplever detta fantastiska naturområde. Vi besöker Vättlestugan där friluftsfrämjandet välkomnar oss och berättar om Vättlefjäll och vad en kan göra där. Ta med egen matsäck/fika så fikar vi tillsammans . Ta med busskort. Vi är tillbaka i Angered Centrum senast klockan 13.

Onsdag 12 september
Samling på Hälsoteket klockan 9.30

Föreläsning: Matglädje och hälsa 

Vad är hälsosam mat? Hur kan vi känna matglädje och må bra av maten vi äter? Dietist från Angereds Närsjukhus berättar och ger goda råd. Du får gärna ställa dina frågor om mat och hälsa.

Måndag 15 oktober
Klockan 15-16.30
Hälsoteket i Angered

Matlagning tillsammans

Vi ses på Hammarträffen i Hammarkullen där vi lagar mat och äter tillsammans. Vi provar olika recept på mat som är god, hälsosam och billig. Vi bjuder på maten. Du behöver anmäla dig för att delta. Ring eller e-posta Hälsoteket!

Fredag 21 september, måndag 22 oktober och tisdag 20 november
Klockan 11-13
Hammarträffen, Hammakulletorget 62A

I samarbete med Angereds Närsjukhus