Föreläsningar och temadagar

På Hälsoteket uppmärksammar vi flera olika ämnen och teman som rör hälsa på olika sätt. Det blir spännande föreläsningar, aktiviteter, samtal och berättelser att ta del av. Välkommen!

Föreläsning: Vi talar om cancer!

Cancer är en sjukdom som dom flesta kommer i kontakt med någon gång i livet. Något som väcker frågor och kanske rädsla. Men visste du att de flesta som drabbas av cancer blir friska igen? Regionalt Cancercentrum Väst kommer till Hälsoteket och talar om cancer

Måndag 28 september
Klockan 13-15
Hälsoteket i Angered

Föreläsning: Min egen historia / den egna berättelsen

Hälsoteket uppmärksammar internationella världsdagen för psykisk hälsa. Hjärnkollsambassadören Fatima vill med sin föreläsning öka kunskapen om hur migration och flykt orsakar stress, oro och ovisshet om framtiden hos barn som gått igenom dessa svåra upplevelser

Måndag 12 oktober
Klockan 13-15
Hälsoteket i Angered

Föreläsning: Stoppa våld i nära relationer!

I samband med Orange Day vill Hälsoteket uppmärksamma arbetet med att förhindra och stoppa våld i nära relationer. Kommunpolisen i Angered, Samordnare för våld i nära relationer tillsammans med samarbetspartner kommer till Hälsoteket och berättar om deras arbete för att stoppa våldet mot kvinnor och barns utsatthet.

Måndag 23 november
Klockan 13-15
Hälsoteket i Angered


Öppen Ateljé

För dig som tillsammans med andra vill utforska din skaparkraft/kreativitet. I en kravlös och lustfylld atmosfär provar vi på olika hantverk och material. Till exempel sticka, virka, väva, sy för hand eller på symaskin, tälja, teckna eller måla. Vi använder både nytt och återanvänt material. Det går bra att ta med sig egna projekt eller bli inspirerad av de andra deltagarna och handledarna.

Du är välkommen oavsett om du är van att hantverka/slöjda eller om du aldrig har gjort det men vill prova på.

På plats finns hantverkspedagog Marja Fodorpataki och arbetsterapeut från Hälsoteket som kan ge inspiration, handleda och svara på frågor.

Tisdagar 25 augusti 1 december
Klockan 13-15
Ateljén, Blå Stället i Angered

I samarbete med Blå Stället

Mansgrupper på Hälsoteket

Under hösten kommer det att finnas diskussionsgrupper för män där ämnen som maskulinitet, normer, jämlikhet, våld och känslor diskuteras. Är detta något du tycker skulle vara inspirerande att delta i?

Dag och tid meddelas under hösten
Hälsoteket i Angered


Utflykt till Mullesjön

Vi åker tillsammans till Mullesjön och promenerar i detta vackra naturområde i Göteborg. Ta med egen matsäck och busskort.

Onsdag 9 september
Klockan 9-15
Samling på Hälsoteket