Föreläsningar och temadagar

På Hälsoteket uppmärksammar vi flera olika ämnen och teman som rör hälsa på olika sätt. Det blir spännande föreläsningar, aktiviteter, samtal och berättelser att ta del av. Välkommen!

Föreläsning: Barnkonventionen barn och ungas rättigheter

Barnkonventionen blir lag 2020. Vad innebär det och vilka skyldigheter har myndigheter och vuxna för att se till barn och ungas rättigheter följs?

Måndag 24 februari
Klockan 13-15
Hälsoteket i Angered

Föreläsning: Med fokus på kvinnohälsa!

Hälsoteket uppmärksammar kvinnohälsa i samband med internationella kvinnodagen. En föreläsning med fokus på kvinnokroppen och fysisk aktivitet.

Måndag 9 mars
Klockan 13-15
Hälsoteket i Angered

Föreläsning: Vi talar om cancer!

Cancer är en sjukdomsgrupp som de flesta kommer i kontakt med, antingen personligen eller någon i ens närhet. Något som väcker frågor och kanske rädsla. Men visste du att de flesta som drabbas av cancer blir friska igen. Regionalt CancerCentrum Väst kommer till Hälsoteket och talar om cancer.

Måndag 23 mars
Klockan 13-15
Hälsoteket i Angered

Föreläsning: Kommunpolisen i Angered

Skydda hjälpa och ställa till rätta! Kommunpolisen i Angered kommer till Hälsoteket och berättar om hur de arbetar och samarbetar med andra för att öka tryggheten i Angered.

Måndag 11 maj
Klockan 13-15
Hälsoteket i Angered

Öppen Ateljé

För dig som tillsammans med andra vill utforska din skaparkraft/kreativitet. I en kravlös och lustfylld atmosfär provar vi på olika hantverk och material. Till exempel sticka, virka, väva, sy för hand eller på symaskin, tälja, teckna eller måla. Vi använder både nytt och återanvänt material. Det går bra att ta med sig egna projekt eller bli inspirerad av de andra deltagarna och handledarna.

Du är välkommen oavsett om du är van att hantverka/slöjda eller om du aldrig har gjort det men vill prova på.

På plats finns hantverkspedagog Marja Fodorpataki och arbetsterapeut från Hälsoteket som kan ge inspiration, handleda och svara på frågor.

Tisdagar 4 februari 26 maj
Klockan 13-15
Ateljén, Blå Stället i Angered

I samarbete med Blå Stället

Mansgrupper på Hälsoteket

Under våren kommer det att finnas diskussionsgrupper för män där ämnen som maskulinitet, normer, jämlikhet, våld och känslor diskuteras. Är detta något du tycker skulle vara inspirerande att delta i?

Dag och tid meddelas under våren
Hälsoteket i Angered

Kärleksvecka på Hälsoteket 1-5 juni, West Pride 2020

Välkommen till en vecka fylld av glädje, musik och gemenskap tillsammans med Hälsoteket! Detta för att uppmärksamma West Pride. För en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering.

Utflykt till Delsjön

Vi åker tillsammans till Delsjön och promenerar i detta vackra naturområde i Göteborg. Ta med egen matsäck och busskort.

Onsdag 17 juni
Klockan 9-15
Samling på Hälsoteket

Vecka 25; sommaraktiviteter i Trädgårdsföreningen

Under vecka 25 besöker vi olika sommaraktiviteter i Trädgårdsföreningen.

Mer information om tid och datum meddelas under våren.