Kurser

Anmälan till alla kurser görs till Hälsoteket från och med den 20 augusti. Det är bra om du kan delta vid alla kurstillfällen. För att delta behöver du förstå och prata svenska, förutom i seniorträffar då vi ordnar tolk vid behov.

Mindfulness - hantera vardagen med midfulnessövningar

Mindfulness handlar om sinnesnärvaro. Att vara här och nu. Vi varvar praktiska övningar med teori. Vi lär oss att hantera tankar, känslor och vardagens stress. Med meditation och medveten närvaro kan vi vara i nuet som det är, och inte fastna i negativa tankar eller oro. Max 12 deltagare.

Fredagar 5 oktober-30 november (inte 2 november)
Klockan 10-12
Hälsoteket i Angered

Seniorträffar - Att må bra hela livet

För dig som är senior, bor hemma och klarar dig självständigt.

Vi pratar om mat, motion, mediciner, hjälpmedel, dina rättigheter och vad du kan göra för att må bra, behålla din hälsa och vara självständig så länge som möjligt.

Du får träffa en fysioterapeut, sjuksköterska, arbetsterapeut och en socionom. Vi bjuder på kaffe och en smörgås. Vi bokar tolk vid behov.

Fyra kurstillfällen. Max sex deltagare.

Anmäl dig till ett av följande kursdatum:

Grupp 1                5 september-26 september
Grupp 2                3 oktober-24 oktober
Grupp 3                14 november-5 december
       

Klockan 9.30–11.30
Hälsoteket i Angered

Fit for Life – för ungdomar från 13 år

En kurs som vänder sig till dig som identifierar dig som tjej och vill förändra dina levnadsvanor för att må bättre i kropp och själ. I kursen kombinerar vi prova på träning med teori om kropp och hälsa. Du behöver inte anmäla dig och du kan börja när som helst under terminen.

Måndagar 27 augusti-3 december
Klockan 15-16.30
Angered Arena, gruppträningssalen

I samarbete med  Angeredsgymnasiet