Kurser

Anmälan till alla kurser görs till Hälsoteket från och med den 17 augusti. Det är bra om du kan delta vid alla kurstillfällen. För att delta behöver du förstå och prata svenska, förutom i seniorträffar då vi ordnar tolk vid behov.

Mindfulness hantera vardagen med mindfulnessövningar

Mindfulness handlar om sinnesnärvaro. Att vara här och nu. Vi varvar praktiska övningar med teori. Vi lär oss hantera tankar, känslor och vardagens stress. Med meditation och medveten närvaro kan vi vara i nuet som det är, och inte fastna i negativa tankar och oro. 8 träffar. Max 12 deltagare.

Fredagar X - X
Klockan X-X
Hälsoteket i Angered

Stresshanteringskurs

- Lev livet fullt ut med ACT

En kurs för dig som är redo att titta på det som begränsar dig i livet och arbeta med det som känns viktigt i just ditt liv. Kursens mål är att du trots till exempel smärta, stress, ångest, oro, minnen och tidigare erfarenheter ska börja ta steg i den riktningen som du själv önskar. Kursen är för dig som är intresserad av eller nyfiken på medveten närvaro/minfulness och acceptans. Vi träffas 8 gånger och för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen rekommenderar vi att du övar hemma mellan träffarna.
Max 12 deltagare.

Fredagar X oktober - X november
Klockan 10-12
Hälsoteket i Angered

Fit for Life – för ungdomar från 13 år

En kurs som vänder sig till dig som identifierar dig som tjej och vill förändra dina levnadsvanor för att må bättre i kropp och själ. I kursen kombinerar vi prova på träning med teori om kropp och hälsa. Du behöver inte anmäla dig och du kan börja när som helst under terminen.

Måndagar X augusti-X november
Klockan 15-16.30
Angered Arena, gruppträningssalen

I samarbete med Angeredsgymnasiet