Föreläsningar och temadagar

På Hälsoteket uppmärksammar vi flera olika ämnen och teman som rör hälsa på olika sätt. Välkommen!

Föreläsningar våren 2022

Välkommen till vårens föreläsningar på Hälsoteket i Angered. 

Föreläsning: Kvinnohistoria

Vi uppmärksammar internationella kvinnodagen! Välkommen på en spännande föreläsning som tar oss på en resa med nedslag i historien till olika händelser och milstolpar som har haft betydelse för kvinnor i Sverige då och idag. Vera som berättar är pensionerad fritidspedagog och har många års erfarenhet av kvinnopolitiska frågor. Bland annat genom sitt engagemang i 8-marskommittén, en kommitté som består av flera kvinnoorganisationer både från politiska partier och politiskt obundna.

Måndag 7 mars
Klockan 13.30-15
Hälsoteket i Angered, Högaffelsgatan 10

Träffas och prata med RFSU Göteborg!

Vi träffas och pratar om relationer, hälsa, sex och rättigheter. Vi pratar på lätt svenska. Du får möjlighet att själv vara med och bestämma vad vi pratar om. Det kan till exempel vara om kroppen, vilka rättigheter du har, preventivmedel, samtycke eller sexuell läggning och könsidentitet. Du får prata med andra och ställa frågor. RFSU svarar på frågor och delar kunskap. Vi lär oss tillsammans. Välkommen!

Fyra tillfällen. Du kan vara med på alla eller bara det/de tillfällen som du vill eller som passar dig. Du behöver inte anmäla dig för att vara med, bara kom! Vi bjuder på kaffe och te. 

Måndagar 14 mars–4 april
Klockan 13.30–15
Hälsoteket i Angered, Högaffelsgatan 10

Temafrukost: Valet 2022

Den 11 september är det valdag för valet till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Demokrati- och medborgarservice kommer och berättar om det svenska valsystemet, hur det fungerar, om rösträtt och hur och när en kan rösta. Passa på att vara med och lyssna och ställa dina frågor om valet.

Vi bjuder på kaffe eller te och en macka. Välkommen! 

Torsdag 19 maj
Klockan 8.30-10
Hälsoteket i Angered, Högaffelsgatan 10

Föreläsning: Smärta

Vad händer i kroppen när det gör ont? Varför har jag ont utan att jag har en synlig skada eller sjukdom? Hur kan jag hantera smärtan för att må bättre fysiskt och psykiskt? En fysioterapeut och en psykolog på Angereds Närsjukhus smärtmottagning berättar och svarar på frågor.

Måndag 30 maj
Klockan 13.30 – 15
Hälsoteket i Angered, Högaffelsgatan 10