Aktiviteter online

Välkommen att delta på våra aktiviteter online. Du kan delta hemifrån med din mobiltelefon, dator eller läsplatta.

Lätt hemmaträning

Kortare träningspass som kan göras hemma med hjälp av en stol och en vägg. I passet tränar vi sittande på stolen och stående med balansstöd. Nedan kan du välja två träningspass att variera mellan när det passar dig.

Lätt hemmaträning 1

Lätt hemmaträning 2


Yoga online

Mediyoga  

I Medicinsk yoga är rörelserna lugna och mjuka med fokus på andetaget, avslappning och meditation. Övningarna görs sittande och liggande och hela passet kan göras sittandes på stol. 

Yoga 

Yoga där vi tränar balans, rörlighet och styrka. Övningarna görs både stående och liggande. Nivån är enkel och du gör det som passar dig. 

Film finns tillgänglig fredagar 9-16

Online-föreläsning: Varför gör hon på detta viset?

Angelica Löwdin, öppen transperson och aktivist för mänskliga rättigheter.

Måndag 27 september
Klockan 13 – 15
Online via Teams
Anmälan: mejla halsoteket.angered@socialnordost.goteborg.se så får du länk till föreläsningen.

Online-föreläsning med (H)järnkoll  INSTÄLLD

Denna föreläsning är tyvärr inställd. 

Hälsolots och Hälsoteken runtom i Göteborg uppmärksammar världsdagen för psykisk hälsa och bjuder in Emma Larsson. Hon föreläser om sina erfarenheter av psykisk ohälsa och kommer också att berätta om hur vardagen har varit för henne och hennes barn under pandemin.

Genom mobbning, missbruk, sexuella övergrepp, social ångest, ätstörningar, tvång och panikångest har livet gjort Emma till den hon är idag. Emma har idag fått diagnosen svår ADHD samt autism och har börjat lära sig att leva efter sina förutsättningar.

Idag är hon 34 år gammal, trebarnsmamma och gift. Hon klarade knappt av grundskolan och hoppade av gymnasiet. Idag har hon tre utbildningar och ett arbete som hon trivs med.

Emma tror på öppenhet och allas lika rätt att leva ett liv efter sina egna förutsättningar, oavsett vad man har för funktionsvariation.

Måndag 11 oktober
Klockan 13.30 – 15
Online via Teams
Anmälan: mejla halsoteket.angered@socialnordost.goteborg.se så får du länk till föreläsningen.

Stresshanteringskurs
Lev livet fullt ut med ACT

En kurs för dig som är redo att se på det som begränsar dig i livet och arbeta med det som känns viktigt i just ditt liv. Kursen är för dig som är intresserad av eller nyfiken på medveten närvaro/mindfulness och acceptans. Vi träffas online 7 gånger. Du behöver kunna avsätta tid för att göra övningar hemma mellan träffarna. Du behöver kunna förstå och prata svenska för att kunna delta i denna kurs.

Fredagar med start 8 oktober
Klockan 10–12
Online via Teams.
Anmälan: mejla till halsoteket.angered@socialnordost.goteborg.se senast den 22 september

* = acceptance and commitment therapy