Bibliotek

Biblioteken har program och aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna. De flesta biblioteken erbjuder språkcafé, läxhjälp och bokcirklar. Här har vi valt ut några av bibliotekens aktiviteter. Klicka på respektive bibliotek för att läsa mer om deras program och aktiviteter.

Backa Bibliotek

Backa bibliotek arrangerar flera program varje år, såsom författarsamtal, bokcirklar, studiehandledning, språkcaféer, digital handledning, sagostunder, barnteater, filmvisningar och mycket mer. Välkommen!

Här kan du läsa mer om Backa Biblioteks program: Backa Biblioteks Program

Språkpicknick för familjer

Välkommen till Backa biblioteks språkpicknick!

  • Träna svenska
  • Fika
  • Spela spel
  • Låna böcker
  • För barn och vuxna
Datum  och tid: Torsdag 22 juni, 13 juli, 27 juli, 17 augusti  kl. 14:00–16:00
Plats: Näridrottsplatsen Backa röd, Baron Rogers gata 1

Närmaste hållplats: Backa kyrkogata

I samarbete med Sommar i Backa. 

Lundby Bibliotek

Lundby Biblioteket är en aktiv mötesplats med program för barn, unga och vuxna. Här hittar du exempelvis språkcafé, stadsvandringar, skrivkurser och Shared Reading. 

Shared Reading

Shared Reading innebär att vi läser korta texter tillsammans. Ingen förberedande läsning. Under läsningen stannar vi upp för samtal och reflektioner. Du behöver inte vara van läsare för att delta! Shared Reading är en möjlighet att dela läsupplevelse med andra. Anmälan gäller till alla tillfällen. 

Mer information om program och anmälan finns på Lundbys Biblioteks hemsida: Lundby Biblioteks Program

Biskopsgårdens Bibliotek

På Biskopsgårdens bibliotek hålls aktiviteter för alla åldrar till exempel barnteatrar, språkcaféer, bokcirklar, författarkvällar med mera.

Här kan du läsa mer om Biskopsgårdens Biblioteks program: Biskopsgårdens Biblioteks Program

Språkcafé på Biskopsbibblan

Svenska språkcaféet fortsätter hela sommaren på Biskopsgårdens bibliotek! Vi ses varje torsdag kl. 16.30, fikar och pratar lätt svenska tillsammans. 

Om det är fint väder håller vi till i Fruktlunden nedanför Vårväderstorget. Ibland får vi gäster och ibland gör vi utflykter.

Välkomna!

PS. Du kan hämta språkcaféprogrammet på biblioteket.

Datum: Torsdagar 22 juni 31 augusti
Tid: kl. 16:30–18:00