Aktuellt

 • Nu släpps vårens program

  Publicerad 1 februari 2023
  Nu släpps vårens program Kultur och hälsa för seniorer. Det är fyra program som tillsammans täcker hela stadens utbud för hälsofrämjande och förebyggande aktiviteter.
 • Fixartjänst gör skillnad i vardagen

  Publicerad 1 februari 2023
  Göteborgs Stad erbjuder alla som är 69 år eller äldre hjälp av fixartjänst. Syftet med tjänsten är förebyggande, att undvika olyckor och fallskador i hemmet. Frida Grundell möter årligen 400–500 seniorer och hjälper dem med enklare saker i hemmet. ”Det här ska bli roligt”, säger Frida inför besöket.
 • Digitala fikaträffar fortsätter på mötesplatserna i Centrum

  Publicerad 31 januari 2023
  De digitala fikaträffarna på mötesplatserna i stadsområde Centrum har fortsatt även efter pandemin. “Om man inte kan ta sig till mötesplatserna, till exempel för att det är halt eller för att man är bortrest, så kan man ändå vara med”, säger Anna Enberg, äldresamordnare.
 • Fler seniorläger under 2023

  Publicerad 5 januari 2023
  ”Jag vill ha en egen måne” sjunger ett gäng 65-pluskvinnor som befinner sig på seniorläger tillsammans. Efter allsången stundar en avslutande tre-rätters som går under namnet partynight. ”Lägret har varit ett ljus för själen”, säger en av deltagarna.
 • Häng med när Rullatorloppet går för Musikhjälpen!

  Publicerad 6 december 2022
  Nu körs Rullatorloppet för Musikhjälpen fredagen den 16 december klockan 11-11.30 på Kungstorget. Alla som vill kan oavsett gånghjälpmedel delta. Tillsammans över alla åldrar kan vi skapa Sveriges största Rullatorlopp för Musikhjälpen!
 • Seniordagen ”Tillsammans blir man mindre ensam”

  Publicerad 7 november 2022
  Den 16 november arrangeras Seniordagen på fyra mötesplatser i Göteborg. Det är en del av projektet “Aldrig ensam i Göteborg”. Avdelning hälsofrämjande och förebyggande har arbetat med projektet under två år och bjuder nu in till aktivitetsfylld heldag i våra fyra stadsområden.
 • Inbjudan till föreläsning: Seniorer dricker mer än förr – hur påverkar det hälsan?

  Publicerad 5 september 2022
  Välkommen till en förmiddag om hur seniorers hälsa påverkas av alkohol.