Till innehåll
Illustration: Josephine Skapare. En person sitter på en stol och målar en tavla som föreställer en regnbåge. En annan person spelar skivor som DJ.

Hälsofrämjande och förebyggande för seniorer

För dig som är senior i Göteborg

Här hittar du information om aktiviteter, stöd och service för seniorer. Hälsofrämjande och förebyggande avdelningen erbjuder möjligheter att umgås med andra på våra mötesplatser och dagverksamheter. Vi har även praktisk och rådgivande service i form av fixartjänst och syninstruktörer, enskilda stödsamtal genom anhörigstöd och mycket mer. Vi vill ge dig som senior goda förutsättningar för ett gott åldrande och en meningsfull vardag.

Aktuellt

Nu släpps vårens program

Publicerad 1 februari 2023
Nu släpps vårens program Kultur och hälsa för seniorer. Det är fyra program som tillsammans täcker hela stadens utbud för hälsofrämjande och förebyggande aktiviteter.

Fixartjänst gör skillnad i vardagen

Publicerad 1 februari 2023
Göteborgs Stad erbjuder alla som är 69 år eller äldre hjälp av fixartjänst. Syftet med tjänsten är förebyggande, att undvika olyckor och fallskador i hemmet. Frida Grundell möter årligen 400–500 seniorer och hjälper dem med enklare saker i hemmet. ”Det här ska bli roligt”, säger Frida inför besöket.

Digitala fikaträffar fortsätter på mötesplatserna i Centrum

Publicerad 31 januari 2023
De digitala fikaträffarna på mötesplatserna i stadsområde Centrum har fortsatt även efter pandemin. “Om man inte kan ta sig till mötesplatserna, till exempel för att det är halt eller för att man är bortrest, så kan man ändå vara med”, säger Anna Enberg, äldresamordnare.
${loading}