Foto: Lo Birgersson

Vår förskola


Här sätter vi den lärande leken i fokus och arbetar med pedagogiska teman som utgår från barnens egna intressen.

Avdelningar och personal

Vi har tre åldersindelade avdelningar, en för 5-åringar, en för barn mellan 3 och 4 år och en för de minsta barnen.

Pedagogiska teman

Vi arbetar med teman på vår förskola och utgår då från barnens intressen och behov med den lärande leken i fokus.

En dag på förskolan

Dagarna på förskolan ser olika ut, men följer en viss struktur. Klockan 7.30 till 8 äter vi frukost. Innan förmiddagssamlingen leker vi inne. Under samlingen lyssnar vi till exempel på sagor eller sånger. Resten av förmiddagen är vi ofta ute tillsammans och leker i vår stora, fina trädgård. 

Klockan 11.30 är det lunch. Efter lunchen sover de mindre barnen.  Under tiden har de större barnen uppevila, med högläsning eller avslappningsövningar. Sedan går vi oftast ut och leker igen och klockan 14.30 är det dags för mellanmål. Under sommarhalvåret äter vi ofta mellanmål ute, och stannar sedan kvar i trädgården och leker. Under kallare årstider äter vi inne, pysslar och leker, fram till hämtning.

Härligt kuperad gård

Vi är stolta över vår fina gård och är ute minst en gång per dag. Gården är en stor, härlig, gammal trädgårdstomt som inbjuder till lek. Den är kuperad med klätterträd, sandlådor, rutschkanor, gungor, trappor och små backar, som ger bra möjligheter att träna motoriken. 

Här växer äppleträd, plommonträd, vinbär- och krusbärsbuskar som bär frukt på hösten och vi har en stor gräsplan att spela fotboll på. 

Gården är uppdelad i två, varav en är mindre där lekredskapen är mer anpassade för de små barnen.

Engagerade föräldrar har snickrat och målat bensinpump, kiosk och cykelvägar.