Lindholmen GS

Lindholmen GS är en kreativ skola med tre olika nationella program.

Lindholmen GS

På Lindholmen GS kan du läsa

• Programmet för administration, handel och varuhantering
  • Programmet för estetiska verksamheter
  • Programmet för hantverk och produktion

På programmet för administration, handel och varuhantering arbetar du med datorer och annan modern kontorsutrustning. Du möter kunder och tränar kassaarbete i skolans blomsterförsäljning på området. Programmet ansvarar för skolans kontorslager och distributionen av varor.

Går du programmet för hantverk och produktion arbetar du med olika typer av konsthantverk som glas, keramik, textila material, trä och måleri. Varje jul och varje vår har programmet en utställning där eleverna får visa upp och sälja sina alster.

I programmet för estetiska verksamheter arbetar du med datorer och gör exempelvis presentationer i något webbdesignprogram eller en CD-rom-produktion. Till programmet hör också ett mindre tryckeri där du är med och framställer trycksaker på beställning. Programmet ansvarar också för utgivningen av skolans tidning.

På Lindholmen GS arbetar kvalificerade yrkeslärare, specialpedagoger och assistenter. Lokalerna är ljusa och luftiga, välutrustade och väl anpassade till varje programs behov.

Skolan ligger i en dynamisk och aktiv miljö på Norra Älvstranden och är en del av Campus Lindholmen där olika skolformer och utbildningar samsas. Kommunikationerna är goda och man kan snabbt komma hit med buss eller båt.

Besöksadress: Lärdomsgatan 2 (Campus Lindholmen) Hus Tessin.

Foto: Lo Birgersson
Fantasifåglar som eleverna på programmet för hantverk och produktion har ritat, tryckt, målat och sytt.