Foto: Marit Lissdaniels

Katrinelund GS

Välkommen till en central skola med engagerad personal och rum för teoretiska studier och kreativt skapande.

Katrinelund GS

På Katrinelund GS läser du ett individuellt program. Här möter du speciallärare, specialpedagoger, elevassistenter och specialassistenter med särskilda kompetenser. Här finns också speciellt utbildade lärare för musik och drama. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik såsom tecken som stöd till talet, bildstöd samt struktur.

På skolan finns det smartboard, datorer och iPads. Vi har rum för estetiskt skapande där du kan måla och sy, jobba med keramik eller spela drama samt ett musikrum med mycket utrustning för sång och musik. I köket har vi hem- och konsumentkunskap där du både kan laga mat och baka. Kanske blir det något gott till skolans café? På rasterna kan du umgås med dina kamrater i uppehållsrummet eller bara ta det lugnt i ditt klassrum.

Katrinelund GS ligger centralt i Göteborg, i en egen byggnad intill Katrinelundsgymnasiet och mitt emot Ullevi. Skolan har en minibuss som gör det lätt att göra studiebesök och utflykter i staden och till grönområden, men det är också nära till spårvagnshållplatsen för den som hellre vill åka kommunalt.

Korttidstillsyn

Efter skoltid kan du få korttidsverksamhet (fritids) i skolans lokaler. Där tar vi tillvara på dina intressen och önskemål. Vi spelar bingo, går promenader, lyssnar till och spelar musik, spelar sällskapsspel och surfar på iPads.

Besöksadress: Skånegatan 14.