På husets baksida ligger en stor grön innergård med fontän som vi delar med de andra verksamheterna som finns i samma hus. Foto: Cordovan Communication

Om vård- och omsorgsboendet


När du vill bo trivsamt och ha lika nära till avkopplande grönområden som butiker och service är Gunnared boendet för dig.

Lugnt läge nära Angereds stadspark

Gunnared ligger i ett lugnt kvarter i Angered Centrum. Runt omkring finns flerfamiljshus, skolor och olika offentliga verksamheter. Det är nära till stadsparken och på promenadavstånd finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, restauranger och service som apotek och bibliotek.

Ta dig hit

  • Gunnared ligger sju minuters promenad från hållplatsen Angered Centrum där spårvagnarna 4, 8 och 9 stannar.
  • Det går också ett stort antal bussar till samma hållplats.
  • Precis utanför boendet finns en mötesplats för Flexlinjen.
  • Besökare med bil har många parkeringsmöjligheter runt centrumgallerian.

Ombonat och trevligt med egen restaurang

Gunnareds Vård- och omsorgsboende har en enhet för allmän vård och omsorg, två enheter för hyresgäster med demenssjukdom och en enhet med inriktning psykisk funktionsnedsättning. Sammanlagt finns här 60 lägenheter.

Din lägenhet på Gunnared är en etta på cirka 30 m² med ett rymligt badrum. För att lättare ta sig fram har badrummet skjutdörrar. Till lägenheten hör också ett kökspentry med spisplattor, kylskåp och frysfack. Utsikten är mot innergården, torget eller parkeringen vid entrén.

På varje våning finns en gemensam matsal och ett vardagsrum med tv-hörna och bekväma soffor. Inredningen är varm och hemtrevlig och skiljer sig lite från enhet till enhet. På en del platser finns akvarium. Alla våningar har gemensamma balkonger med sittplatser och blommor. Där kan du ta en kopp kaffe och kaka tillsammans med grannarna och njuta av solen.

Vid entrén ligger en restaurang som har lunchöppet för allmänheten under vardagarna. När serveringen är klar för dagen används samma lokal för gemensamma aktiviteter som bingo, bowling och musikunderhållning. 

I huset har vi även ett litet avslappningsrum som du är välkommen att använda för fotbad och skönhetsvård.

På husets baksida ligger en stor grön innergård med fontän som vi delar med de andra verksamheterna som finns i samma hus. Här har du många trevliga sittplatser att välja bland och kan strosa runt under ekarna och se på alla fina växter.

Vård och omsorg hos oss

Dina behov är alltid det som vi utgår från. Vi arbetar utifrån Göteborgs Stads förhållningssätt vilket innebär att vi vet vårt uppdrag och att vi är till för dig, att vi samarbetar på olika sätt och tänker nytt för att ge bästa möjliga stöd och hjälp. När du flyttar in i din nya lägenhet har vi ett samtal med dig och din kontaktpersonal där vi tillsammans gör upp en plan så du kan fortsätta leva ditt liv som du vill ha det. Den här planen kallas för genomförandeplan och i den samlas allt som berör din vardag: som när du önskar gå upp på morgonen och hur du vill ha dina frukostägg till vilken slags omsorg du behöver. Du kan alltid vända dig till din kontaktpersonal om du har frågor eller vill ändra planen. När vi träffas första gången och gör upp din plan är du varmt välkommen att ta med någon anhörig eller en vän.

Just nu håller våra medarbetare på att utbilda sig för att Gunnared ska bli stjärnmärkt utifrån Svenskt Demenscentrums kriterier. En stjärnmärkning delas ut när över 80% av alla medarbetare är utbildade och har grundläggande kunskaper om demenssjukdomar och personcentrerad vård. Att jobba personcentrerat betyder att all vård och omsorg anpassas efter just dina unika behov och förutsättningar.

Här på Gunnared använder vi oss av välfärdsteknik för att underlätta vardagen, framför allt surfplattor. Med dem kan du ha videosamtal med familjen, spela spel och lyssna på musik. Det finns också robothundar och robotkatter som du kan låna. De rör sig och låter när de klappas och har en rogivande effekt. Det finns en aktiveringsväst som spelar musik när du rör dig och vill du koppla av och komma till ro kan du använda avslappningsstolen som gungar följsamt.

Du får stöd av lyhörda och engagerade medarbetare 

Alla medarbetare på Göteborgs Stads vård- och omsorgboenden jobbar efter värdighetsgarantierna. Det betyder bland annat att vi är lyhörda för när och hur du vill få stöd. Så långt som det är möjligt ska du kunna behålla dina egna vanor och själv bestämma hur din vardag ska se ut.

Medarbetarna lär känna dig och alla andra på boendet. De engagerar sig i din vardag och uppmuntrar till aktiviteter och samtal. Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden har god kunskap och en låg personalomsättning. Du kan känna dig trygg i din lägenhet där du möter kända och kompetenta medarbetare. När nya medarbetare börjar får de en omfattande introduktion om allt från säkerhet och brand till aktiviteter och omsorg. 

På Gunnareds Vård- och omsorgsboende har vi en mycket hög grundkompetens där de flesta som jobbar med omsorgen är utbildade undersköterskor. Flera medarbetare håller också på att utbilda sig till specialistundersköterskor och under 2023 beräknas alla ha genomfört Svenskt Demenscentrums utbildning för stjärnmärkning.

Vi har en rik mångfald bland våra medarbetare, både språkligt och kulturellt. Om du har ett annat modersmål än svenska är chanserna goda att någon här talar samma språk.

Så jobbar vi med kvalitet

När du bor på ett av Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden kan du vara trygg med att kvaliteten är hög. Vi genomför regelbundet kontroller och avstämningar för att se till att alla delar av socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen följs. Vi gör undersökningar för att se hur du trivs och jobbar mycket med daglig återkoppling. Hos oss är ditt välbefinnande det viktigaste. Hos oss fortsätter du leva ditt liv som du vill ha det.