Sharon Raoufi

Kulturdagar på Guldhedsskolan

Publicerad 28 maj 2019

Idag och imorgon arrangeras kulturdagarna för alla elever i mellanstadiet på Guldhedsskolan. I två dagar bryter skolan de vanliga rutinerna och fyller schemat med kultur. I år är temat språk.

- Jag vet att vi kommer få två toppendagar där vi får vara kreativa. Det är verkligen så roligt och man får uttrycka sig och ha jättekul. Jag ser mest fram emot workshopen där vi ska lära oss att filma med iPads, säger Linn som går i årskurs 6.

Kulturdagarna på Guldhedsskolan arrangeras för sjätte året i rad. Syftet är att ge alla elever möjligheten att uppleva olika kulturformer.
- Alla barn har rätt till kultur av god kvalitet. Målet med dagarna är att eleverna ska kunna känna sig hemma i kulturlivet, säger Ann Sofie Udéhn kultursamordnare och en av arrangörerna.

Konstnärer på besök

Flera konstnärer kommer till skolan för att inspirera eleverna till kulturella aktiviteter och workshops inom konst, design, språk och litteratur, dans, film och media.  
- Att få möta olika konstnärer medför att kultur blir någonting eleverna kan både uppleva men också någonting de kan skapa. Det blir en annan upplevelse än det som oftast sker inom klassrummets fyra väggar, säger bild- och svenskläraren Louise Israelson som har varit med och arrangerat kulturdagarna.

På schemat för kulturdagarna står dans, teater och skolbio. Men också att arbeta med keramik, lyssna på sagor och filma med iPads.
- Jag ska ha dans och lyssna på sagor idag. Imorgon ska jag lära mig att göra ett hopprep. Jag ser mest fram emot sista lektionen för då får jag och min kompisar prata om vad vi har gjort under dagen, säger Sebastian från klass 3B.