Foto: Kenneth Karlsson

För barn och unga

På Guldhedens biblioteks barnavdelning, på andra våningen, kan man spela spel och läsa med barnen. Vi arrangerar regelbundet sagostunder, sång- och rimramsor och barnteater.

Sommarboken

Äntligen närmar sig sommarlovet och det firar vi som vanligt med invigning av sommarboken! Kom och få din egen sommarbokenpåse som du kan fylla med böcker och låna heeela sommarlovet, till 20 augusti. Det kommer också vara tipspromenader med bokvinster till alla barn! Vi kommer vara med vår bibliotekscykel på Doktor Fries Torg tisdag 16 juni, mellan klockan 14  16, vid dåligt väder flyttar vi in på biblioteket. 

Barn 8  12 år.

Hjärtligt välkomna!

Vattnets fantastiska värld

Gör spännande experiment tillsammans med Maritiman. Vi får besök av Maritimans pedagog Johannes Olsson som gör roliga vattenexperiment tillsammans med semesterfirande barn. Deltagarna blir utrustade med riktig labbutrustning och får göra häftiga experiment med ämnen som de senare kan hitta hemma i skafferiet. Samtidigt får barnen lära sig mer om vattnets egenskaper och hur havet funkar.

Barn 8  12 år

Tisdag 29 juni, två tider: klockan 11 och klockan 13.

Föranmälan. Antal barn/workshop: 8 st.


För dig som arbetar i förskolan

Så här fungerar Guldhedens bibliotek under Covid-19

För att undvika smittorisk tar vi på biblioteken i Göteborg inte emot större förskolegrupper under våren 2021.

Däremot tar vi gärna emot en pedagog tillsammans med max 3 barn. Ni kommer som vanligt under bibliotekets öppettider och behöver inte höra av er innan.

Vill ni att vi hjälper till att plocka ihop böcker till er avdelning så gör vi gärna det.

Kontakta oss då på telefon eller via e-post och beskriv vilken förskola och avdelning det gäller, samt ungefär hur många böcker som behövs. Hör gärna av er några dagar innan ni vill ha böckerna. Ni hämtar böckerna här på biblioteket.

Ni behöver ha ett bibliotekskort som är knutet till er avdelning som vi kan låna ut böckerna på. Förskolor har sex veckors lånetid. Saknar ni ett bibliotekskort hjälper vi er med det här på biblioteket.

Håll koll på ny information på bibliotekets hemsida, eller kontakta oss för att få veta vad som gäller.

Välkomna till oss på Guldhedens bibliotek!


För dig som arbetar inom skolan

Så här fungerar Guldhedens bibliotek under Covid-19

För att undvika smittrisk tar vi på biblioteken i Göteborg inte emot större skolgrupper under våren 2021.

Däremot tar vi gärna emot en pedagog tillsammans med max 3 elever. Ni kommer som vanligt under bibliotekets öppettider och behöver inte höra av er innan.

Så länge ni inte kan komma till biblioteket med er klass, hjälper vi till med att plocka ihop böcker för upphämtning. Kontakta oss på telefon eller via e-post om era önskemål. Tänk på att höra av er några dagar innan ni vill ha era böcker.

Ni behöver ha ett lärarkort för att låna till er klass. Det är tre veckors lånetid på lärarkort, men om det inte står någon i kö, går det bra att förnya lånen.

Klassuppsättningar lånas via skolbibliotekscentralen. Kontakt: sbc@grundskola.goteborg.se 

Håll koll på ny information på bibliotekets hemsida, eller kontakta oss för att få veta vad som gäller.

Välkomna till oss på Guldhedens bibliotek!