Foto: Gerd Polheimer

Vår förskola


Vår förskola ligger i ett grönt och fint område i Lundby med närhet till Kyrkbytorget och knutpunkten Eketrägatan. På vår förskola möts ditt barn av lyhörda och engagerade pedagoger, som har till uppgift att se vad ditt barn har för intressen, behov och förutsättningar. Vi ser till att barnen har en stimulerande och utvecklande tid på förskolan. Förskolan hette tidigare Eketrägatan 13A.

En förskola i två byggnader

Grönebackens Gata 19 förskola byggdes på 70-talet men sedan dess har vi fått en utbyggnad i form av en paviljong med två avdelningar, ytterligare en lite mindre gård samt en renovering av det stora huset. Renoveringen genomfördes under 2013 och 2014 och då fick vi bland annat nya golv, innertak, dörrar med mera. Hos oss har vi både stora och små rum på avdelningarna. Alla dörrar är försedda med glasrutor vilket gör inomhusmiljön både luftig och ljus.

Förskolan hette tidigare Eketrägatan 13A.

Förskolans avdelningar

Vår förskola är uppdelad i sex avdelningar och på varje avdelning går det barn mellan ett och sex år. Sammanlagt går det cirka 120 barn hos oss. På avdelningarna arbetar både förskollärare och barnskötare. Avdelningarna arbetar med olika teman som utgår från barnens intressen.

Olika miljöer där barnen lär sig tillsammans

På vår förskola möter ditt barn en inspirerande miljö som är lustfylld, inbjudande, stimulerande och utforskande. Inomhus erbjuds barnen olika pedagogiska miljöer där de kan inspireras, utforska och lära tillsammans. I det mötet lär de sig att vara tillsammans och prata med varandra. Miljöerna förändras efter barnens intresse och nyfikenhet.

Gården är uppdelad i två delar så att vi har möjlighet att dela upp oss i mindre grupper när vi är ute med barnen.

Besök på förskolan

Är du intresserad av att komma och besöka vår förskola? Mejla rektor Helen Olsson för att boka en tid. helen.olsson@forskola.goteborg.se