Foto: Mostphotos

Om Grevegårdsvägen

Grevegårdsvägen daglig verksamhet håller till i ett flerfamiljshus vid Kastanjeallén i Tynnered. Vi arbetar för ökad delaktighet och främjar kommunikation, nyfikenhet och samspel. Våra lokaler finns på markplan och det är lätt att ta sig till oss. Vi har en fin uteplats som vi vistas mycket på när solen skiner.

Inriktning

Vi arbetar utifrån metoden Snoezelen. Det betyder att vår miljö är anpassad för dig och har aktiviteter som stimulerar dina sinnen. Vi jobbar aktivt med att bjuda in till kommunikation och sampel genom individuella aktiviteter och gruppaktiviteter.

Arbetssätt

  • Snoezelenmetoden
  • Kommunikation via alla sinnen
  • Lågaffektivt bemötande
  • Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK)
  • Tydliggörande pedagogik

Våra aktiviteter genomförs i gemensamma utrymmen och mindre aktivitetsrum vilket innebär att Du behöver kunna umgås med andra personer.

Antal deltagare

Vi har plats för åtta deltagare.

Våra mål och vår värdegrund

Vi arbetar för ökad delaktighet och främjar kommunikation, nyfikenhet och samspel. Vi erbjuder dig en trygg miljö som lockar till både aktivitet samt avslappning och som är anpassat efter dina behov. För oss är det viktigt att du som deltagare står i centrum och kan påverka din dag på daglig verksamhet.

Personal

Som stöd för dig som deltar finns personal som stöttar dig att utföra dina arbetsuppgifter utifrån dina förutsättningar.

  • Stödassistenter
  • Stödpedagog

Våra lokaler

Vi finns på markplan i ett flerfamiljshus i Tynnered på Grevegårdsvägen 2.

Inne

Våra lokaler är ljusa, specialanpassade och trevliga. Vi har flera upplevelserum samt mindre och större rum som vi använder utifrån ditt behov.  Vi hjälps åt och pyntar till de olika högtiderna och årstiderna. 

Mat

Du har möjlighet att värma egen mat eller köpa på plats.

Ute

Det tar ungefär 10 minuter att gå till Opaltorget och cirka 15 minuter att promenera till Frölunda Torg.

Resa hit

Vi finns på Grevegårdsvägen 2 i Kastanjeallén. Hållplatsen Grevegårdsvägen är närmast. Det går också att åka hit med taxi där personal möter upp vid ingången vid ankomst och avresa.

Faktablad

Faktablad om Grevegårdsvägen 2 daglig verksamhet, PDF