Foto: Peter Svenson

Om äldreboendet

Mitt i bostadsområdet Grevegården ligger detta hemtrevliga äldreboende intill promenadstråket Kastanjeallén, en populär väg till och från Opaltorget. Det är även nära till Frölunda torg och havet.

Det lilla boendet med stora möjligheter

Du bor i egen lägenhet möblerad med dina egna möbler. I anslutning till rummen finns gemensamma utrymmen som matsal och dagrum. Äldreboendet ligger mitt i ett vanligt bostadsområde intill promenadstråket Kastanjeallén, som är en populär väg till och från Opaltorget.

Byggnaden

Grevegårdens äldreboende består av fyra våningar med totalt 45 lägenheter. På bottenvåningen finns en mötesplats för hela huset där du kan delta i aktiviteter. På de övriga våningsplanen finns det 15 lägenheter per plan.

Planritning

Här kan du få information om planering av lägenheterna med ett rum.

Här kan du få information om planering av lägenheterna med två rum.

Mötesplats i huset

Du som bor i Grevegårdens äldreboende är välkommen att delta i utflykter och andra aktiviteter. Det finns även en mötesplats i huset. Där anordnas grupp aktiviteter varje måndag till fredag för pensionärer som bor på äldreboendet. På mötesplatsen kan du som bor hos oss delta i hyresgästmöte för Grevegårdens boende som ger dig möjlighet att ha inflytande i aktivitets schema innehåll.

Bra att veta

  • Det är bra att teckna en hemförsäkring och beställa egen telefon för din lägenhet.
  • Du ansvarar själv för dina värdesaker. Det finns ett värdeskåp i din lägenhet.
  • Vi har ett brukarråd för er som bor i huset där du kan ta upp frågor som du tycker är viktiga.
  • Det finns en höj- och sänkbar säng med madrass i varje lägenhet men du möblerar lägenheten själv med dina egna möbler och andra inventarier.
  • Det finns ett trygghetslarm i varje lägenhet som du kan använda om du vill kontakta personalen.
  • Det finns personal att tillgå dygnet runt samt patientansvarig sjuksköterska i tjänst måndag–fredag, och annan legitimerad personal att tillgå om du skulle ha behov av det.
  • I varje lägenhet finns TV-uttag. Hyresgästen väljer själv sin telefon- och internetleverantör men TV-licensen bjuder vi på.