Fotograf Grefab

Byte till digitalt låssystem i Torslanda Lagun

För att öka säkerheten så kommer vi i maj att införa ett digitalt nyckelsystem till dörrar, grindar och bommen i Torslanda Lagun.

Systemet bygger på att du har en mejladress registrerad hos oss.

Det är därför viktigt att du snarast går in på www.grefab.se  och kontrollerar eller ändrar din mejladress i e-tjänsten.


Vilka får tillgång

Alla kunder med avtal i Torslanda Lagun.

Vad kostar det

Den digitala nyckeln är kostnadsfri

Vad heter systemet

Systemet, som heter Parakey, använder din mejladress för att skapa upp ett konto som kunden använder i en App i din mobiltelefon. När vi aktiverar det nya låssystemet kommer du att få ett mejl med information om hur man laddar ner appen och använder den digitala nyckeln. 

Tagg kommer att fungera som vanligt under en övergångsperiod

Under en övergångsperiod kommer din nyckelbricka att fungera som vanligt. Under hösten stänger vi av det gamla systemet med nyckelbricka och endast den digitala nyckeln kommer att fungera.

När får jag mejlet med mer information

Den 19 maj kommer du att få en inbjudan till din mailadress med information om hur du laddar ner appen och använder den digitala nyckeln i din mobiltelefon. I mejlet får du också en engångskod som du själv ändrar, du hittar engångskoden lite längre ned i inbjudan.
Har du inte fått mejlet så dubbelkolla också i din skräpkorg då mail tyvärr ibland hamnar där.
Parakey använder din mailadress som ditt användarnamn och du får själv välja ett lösenord på minst 6 tecken. När du har installerat appen och skapat ditt konto fungerar den digitala nyckeln direkt.

Hur många digitala nycklar får du

Du kommer att få 1 nyckel som är kopplad till ditt avtal. Behöver fler i familjen få tillgång till nyckeln kan du anmäla på 2 extra mailadresser på ditt avtal hos oss.
Mailadresserna till dem som du vill lämna en digital nyckel till anmäler du till kundservice@grefab.se, skriv digital nyckel i ämnesraden och glöm inte att skriva ditt kundnummer/personnummer och namn.

 Vad händer om jag byter mejladress

Byter du mailadress kommer den digitala nyckeln inte att fungera förrän du har ändrat dina kontaktuppgifter i vår e-tjänst på www.grefab.se. Du får då en ny inbjudan till Parakey.


Frågor och svar om Parakey-appen

Här hittar du svar på dina frågor om Parakey-appen