Foto: Marit Lissdaniels

Om äldreboendet

Granlidens äldreboende är en intraprenad som ligger vid havet och golfbanan i Hovås. Vi har nära till bad och goda kommunikationer såväl in till Göteborgs centrum som området nya Hovås. När du stiger in i entrén möts du av en varm och omtänksam stämning som genomsyrar hela verksamheten.

Plats för 73 hyresgäster

Granlidens äldreboende byggdes 1969. Omfattande om- och tillbyggnader genomfördes under åren 2001 och 2002. På Granliden finns det plats för 73 hyresgäster. Två av de 71 lägenheterna är tvårumslägenheter lämpliga för parboende. Två av de sex enheterna på Granliden vänder sig till personer med demenssjukdom.

De flesta lägenheter är mellan 27 och 28 kvadratmeter stora. Du får ett hyreskontrakt och du möblerar själv din lägenhet, men säng ingår. Varje lägenhet har ett rymligt badrum med dusch och toalett. I alla lägenheter finns tillgång till trygghetslarm. Granliden har ett begränsat antal lägenhetsförråd.

Förhållningssätt

Våra ledord är inflytande och gemenskap. Vårt förhållningssätt är salutogent. För dig som flyttar in på Granliden innebär det att alla medarbetare tar ansvar för din omsorg och ditt välbefinnande. Vi sätter oss in i din situation och försöker möta de behov och önskningar du har. Vi arbetar med att kontinuerligt följa upp den omsorg du erbjuds.

Mötesplatser

På varje enhet finns en gemensam matsal där man kan träffas och äta och umgås. På varje våning finns det härliga uteplatser och det finns även en sinnenas trädgård där du kan sitta och njuta. I entréplanet finns samlingssal, träningslokal, fotvård, frisersalong, konferensrum och massagefåtölj. Samlingssalen kan hyras för fester med mera. I vår mysiga entré kan du avnjuta en kopp kaffe.

Organisation

På Granliden arbetar alla yrkesgrupper i ett nära samarbete tillsammans med dig som hyresgäst.

Undersköterskor och sjuksköterskor arbetar nära hyresgästerna och finns alltid till hands, även nattetid. Granliden samarbetar med läkarna på Askims vårdcentral, som besöker boendet 1 gång i veckan eller vid behov. Arbetsterapeut och sjukgymnast besöker Granliden 2 gånger i veckan. Granliden leds av 2 enhetschefer som arbetar tillsammans i ett verksamhetsnära, gemensamt ledarskap. Granlidens administratör bistår enhetschefer och medarbetare i verksamhets- och personalfrågor.

Intraprenad - vad innebär det?

Granliden drivs som intraprenad vilket är en något friare form av kommunal verksamhet som innebär ett ökat inflytande för hyresgäster och medarbetare i verksamheten. Vi har en 3-årsbudget där eventuella ekonomiska överskott följer med från det ena budgetåret till det andra och återinvesteras i verksamheten.