Hösten 2017

Linnea gjorde sin praktik hos oss höstterminen 2017, hon berättar om hur hon sökte och hennes erfarenheter.

När vi sökte praktik på mastern blev jag tipsad om Göteborgs Stads Brysselkontor av en klasskamrat som varit där tidigare.

Det absolut bästa med min praktikplats var gemenskapen – både på kontoret och inom Minireg (praktikantnätverket). På GEO fick man alltid ställa frågor, vara med på allt, och uppmuntrades att utforska ämnen eller gå på föreläsningar man tyckte lät intressanta. Minireg var ett gäng underbara människor som var precis lika nyfikna på EU och Bryssel som jag var, och alltid pepp på att gå på konferenser eller titta på fotbolls-VM. Så jag hade ett otroligt stöd omkring mig som gjorde det lätt att våga göra det absolut mesta av praktiken. 

Idag jobbar jag som transportbidragshandläggare på Tillväxtverket i Arjeplog. Praktiken på GEO är direkt anledningen till att jag är där jag är idag. Dels för att Tillväxtverket tyckte det var en värdefull erfarenhet, dels för att det var i Bryssel jag fann ett intresse för transportfrågor. 

Jag skulle rekommendera alla att söka till Göteborgs Stads Brysselkontor. Vad du än tänkt göra i framtiden så kommer det underlätta för dig att du har en bättre förståelse för hur EU fungerar. Utan att bli stressande var praktiken en tid av intensivt lärande - som jag tror hade tagit mycket längre tid att få grepp om ifall jag hade gjort praktik i Sverige. Plus att du träffar massa goa människor du kommer hålla kontakten med både privat och professionellt. 

Vänliga hälsningar,

Linnea