Hur jobbar vi i terminalen


På Nils Ericson Terminalen och Åkareplatsen jobbar både trafikledare och terminalvärdar för att kollektivtrafiken ska flyta på.

Trafikledningen

På Trafikledningen jobbar personal dygnet runt med att leda och planera kollektivtrafiken till och från Nils Ericson Terminalen och Åkareplatsen. Trafikledarna har bland annat kontakt med förare och bolagens trafikledningar för att kunna uppdatera avgångstiderna manuellt på skyltar i terminalerna eller hjälpa dem med andra frågor som kommer upp.

Terminalen

Större delen av dygnet är Nils Ericson Terminalen och Åkareplatsen bemannad med Terminalvärdar. Terminalvärdarna finns till för att hjälpa resenärer med allt från vilken gate bussen går ifrån, hur man köper biljetter till frågor om kollektivtrafiken i Göteborg. Det är våra terminalvärdar som utför ledsagningar som bokas via Västtrafiks bokningscentral. På vår sida om ledsagning kan du läsa mer.

Tågersättningar

Planerade och akuta tågersättningar som kör från centrala Göteborg åker från Nils Ericson Terminalen eller Åkareplatsen. Vi har lång erfarenhet av att hantera tågersättningar och informera resenärerna om ersättningsbussar.