Foto: Johan Andrén

Nils Ericson Terminalen


Vi på Nils Ericsson terminalens trafikledning arbetar med att leda kollektivtrafiken på Göteborgs största bussterminal. Med tusentals resenärer och hundratals avgångar varje dag arbetar vi för att göra din resa så enkel och smidig som möjligt.

Nils Ericson Terminalen

På Göteborgs största bussterminal, Nils Ericson Terminalen, jobbar Trafikledare och Terminalvärdar för att göra resan så enkel och smidig som möjligt för de tusentals resenärer som varje dag väljer att åka med någon av de hundratals avgångar som går från terminalen.

Åkareplatsen

Åkareplatsen är ett resecentrum som ligger mitt emot taxistationen vid Centralstationen. Det öppnade i juni 2018 för att avlasta Nils Ericson Terminalen när byggnadsområdena runt omkring utökades och terminalområdet minskades. Vår personal som jobbar på Nils Ericson Terminalen har även Åkareplatsen som sitt arbetsområde.

Att resa från Nils Ericson Terminalen och Åkareplatsen

Alla Västtrafiks avgångar söker du lätt upp via Reseplaneraren, på Västtrafiks hemsida eller Västtrafiks app i mobilen. När du kommer till terminalen ser du på skyltar vilken gate din avgång går ifrån. Skulle du ha några frågor finns våra terminalvärdar på plats för att hjälpa dig.
Västtrafik har också en butik inne på Nils Ericson Terminalen, se Västtrafiks hemsida för öppettider.

Fjärrbussar

Det finns även ett antal olika kommersiella bolag som trafikerar Nils Ericson Terminalen och vidare ut till olika destinationer i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Dessa avgångar och ankomster finns också att se på terminalens tavlor.

Flygbussarna har dagliga avgångar till Landvetter flygplats.

Synpunkter eller frågor gällande Nils Ericson Terminalen

Vid synpunkter eller frågor gällande Nils Ericson Terminalen kontakta Västtrafik - kundservice | Västtrafik