Till innehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

Foto: Ulf Celander

Göteborgs Stads finansverksamhet

Finansiell information från Göteborgs Stad

Här presenterar vi information om vår finansiering, riskhantering och våra finansiella rapporter. Sidan är avsedd för dig som är investerare eller arbetar inom bank/finans.

Aktuellt

Andra året med ränterabatt på hållbarhetslänkade lån

Publicerad 6 maj 2024
Göteborg är första stad i världen med hållbarhetslänkade lån. 2022 uppnåddes alla hållbarhetsmål kopplade till lånet och Göteborg fick största möjliga ränterabatt. 2023 uppnåddes två av fyra mål, vilket delvis anses bero på omvärldsfaktorer och väldigt högt satta mål.

Uppdaterad guide för effektrapportering från gröna obligationer

Publicerad 28 mars 2024
Den praktiska guiden för effektrapportering av gröna obligationer, Nordic Position Paper on Green Bonds Impact Reporting, har publicerats i en uppdaterad version.

Kreditbetyg mars 2024

Publicerad 13 mars 2024
Kreditinstitutet S&P Global Rating (Standard & Poor’s) fortsätter att bekräfta stadens betyg, AA+ med stabila utsikter. Göteborgs Stad har sedan år 2007 haft samma kreditbetyg (rating).
${loading}