Vår förskola

Götaverksgatan 22 är en nybyggd förskola med fyra avdelningar.

Avdelningar och personal

Hos oss på förskolan Götaverksgatan finns fyra avdelningar. Vi har två avdelningar för våra yngsta barn, 1-2 år, och två avdelningar för våra äldre barn, som är 3-4 år respektive 4-5 år. På varje avdelning arbetar tre personer, både förskollärare och barnskötare.

Inne- och utemiljön

Förskolan finns i nybyggda lokaler på Lindholmen. Förskolan öppnade 2019. På första våningen har vi en gemensam ateljé där alla barn på förskolan kan få möjlighet att skapa och vara kreativa. På våning två finns avdelningarna för våra yngsta barn och på våning tre finns avdelningarna för våra äldsta barn. På varje våningsplan finns även ett gemensam rum som där barnen kan mötas över avdelningarna. Vi har både hiss och trappor på vår förskola.

Vi delar gården med bostadsrättsföreningen i området och här finns sandlådor och utrymme för rörelse och lek i kuperad terräng.

Verksamheten

På vår förskola arbetar vi projektinriktat med utgångspunkt i barnens intressen och med läroplanens mål som grund. Förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik. Vi har en egen kock på förskolan som lagar all vår mat från grunden och med en stor andel ekologiska livsmedel.

En dag på förskolan

Under en dag på förskolan erbjuder vi barnen varierande aktiviteter, både utomhus och inomhus. Vi arbetar med skapande aktiviteter, experiment och lärande genom lek. Ibland gör vi utflykter i vår närmiljö till lekplatser eller parker. Vi har även fasta rutiner som till exempel måltider och vila.

Introduktion på förskolan

Vi arbetar med föräldraaktiv introduktion på vår förskola som ger dig som vårdnadshavare möjlighet att tillsammans med ditt barn i lugn och ro lära känna förskolans verksamhet. Du som vårdnadshavare är med på förskolan de fem första dagarna klockan 9-14 och deltar i alla moment tillsammans med ditt barn. Till exempel hjälper du barnet vid maten, vilan och påklädning.

Dagarna där efter av introduktionens fjorton dagar är ditt barn på förskolan utan dig som vårdnadshavare. Under denna tid är det viktigt att du som vårdnadshavare är tillgänglig om barnet behöver bli hämtat tidigare. I samarbete med dig som vårdnadshavare anpassar vi introduktionen efter just ditt barns behov.

Det viktigaste med introduktionen är att vi skapar kontakt, att du som vårdnadshavare känner dig trygg med att lämna ditt barn hos oss samt att du får en inblick i vår verksamhet.

Besök

Du är alltid välkommen att besöka oss första fredagen varje månad. Före besöket vill vi att du ringer till förskolan, till någon av avdelningarna Krabban eller Delfinen och bokar tid. Telefonnummer hittar du under fliken "Kontaktuppgifter" högre upp på denna sida.