Om äldreboendet

Hyresgästerna på Geråshus har egna lägenheter med toalett och dusch. Här finns gemensamma utrymmen på våningarna och trädgård för alla sinnenas på innergården. På Geråshus finns personal dygnet runt. Läkaren gör besök två gånger i veckan.

Boendets profil och inriktning

På Geråshus finns 37 lägenheter avsedda för personer med demensproblematik och 65 lägenheter för personer som av andra skäl inte klarar att bo kvar i sin bostad.

Lägenheterna

Lägenheterna är fördelade på fem våningsplan. Det finns ett inglasat uterum där du kan ta del av naturen året om. På våren öppnar vi dörrarna ut till den vackra trädgården.

Här finns en trädgård för alla sinnen. Där finns plats för samvaro och fika, både för hyresgäster och anhöriga. På varje våningsplan finns gemensamma utrymmen som exempelvis matsal, dagrum och TV-rum.

Hyresgästerna på Geråshus har egna lägenheter med toalett, dusch och kylskåp. Lägenheternas storlek är 23 kvadratmeter. Alla lägenheter kan utrustas med trygghetslarm vid behov. Du har eget hyreskontrakt på din lägenhet och du möblerar med dina egna möbler. Du kan ha egen tv och sätta upp de tavlor du tycker om. Prydnadsföremål, krukväxter, köksredskap och annan utrustning i lägenheten tar du själv med. Madrass och en höj- och sänkbar säng behöver du inte tänka på, utan det finns redan i lägenheten. Sängkläder kudde, täcke måste du ta med dig när du flyttar in samt toalettartiklar. Bredband, kabel-TV och IP-telefoni finns som tillval i varje lägenhet.

Omgivningar

Geråshus är ett boende som ligger naturskönt och samtidigt centralt i området Bergsjön. Det ligger nära Gärdsås torg som är ett litet torg med god service. I närheten finns också stadslantgården Galaxen som har ett café och fina omgivningar som passar bra för promenader.

Det finns parkeringsplatser i närheten av byggnaden. Det finns också goda kommunikationer med flera spårvagnslinjer som stannar på den närbelägna hållplatsen. Flexlinjen stannar utanför huvudentrén.

Bemanning och organisation

På Geråshus finns omvårdnadspersonal dygnet runt. Varje våning har tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Läkaren från Bergsjön vårdcentral gör besök två gånger i veckan. Hyresgästerna har också tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.