Britta Kleberg vägleder dig i Landart som konstform

På gång just nu

Välkommen att prova på Landart och Skogsbad

Den 15 maj kl 11-13 är du välkommen att prova på LandArt.

Landart är en konstföreteelse med bredd och har aldrig varit en konströrelse i traditionell mening utan det rör sig om ett konceptuellt släktskap där landskap och konstverk är oskiljaktigt sammankopplade. Konstverk placeras inte i landskapet - utan landskapet är utgångspunkten för deras skapelse. Konstverken skapas ute i naturen utifrån naturliga material såsom jord, stenar, sand, grenar, stockar, blommor, blad och vatten.

Land Art innebär att skapa konst ute i naturen utifrån vad naturen har att ge. Man ser verkligen naturen och platsens möjligheter – och vad man kan göra med den. Eftersom det är en konst man lämnar kvar, handlar det också om att släppa taget, att inte ta hem, att inte visa upp … istället låter man konsten vara kvar så att en främling kan finna den i skogen – likt en skatt.

Britta Kleberg, som är etablerad konstnär i Göteborg, kommer vägleda deltagarna i denna workshop, med fokus på att tillvarata och skapa Landart tillsammans.

Vill du delta? Häng med och gör Generationsmöten tillsammans med oss! Lördag 15 maj kl 11.00 13.00. Vi samlas vid Gräfsnäsgården i Slottskogen, där vi gemensamt sedan går in i grönskan.

Begränsat antal platser för att säkerställa din säkerhet.
Workshop med Landart är gratis men anmälan krävs, maila till: generationsmoten@socialcentrum.goteborg.se

Evenemanget är ett samarbete mellan Britta Kleberg och Generationsmöten i centrum, Göteborg stad, Socialförvaltning Centrum.
Läs mer om Britta Klebergs konstnärskap: www.brittareser.blogspot.com

________________________________________________________________________________________________

Vi erbjuder prova på vid tre tillfällen under året. Nästa tillfälle 23 maj är FULLBOKAT

Skogsbad Laurence Nachin är utbildad mikrobiolog och certifierad Natur- & skogsterapiguide. Hon beskriver sin roll som
”att öppna en dörr och att bjuda in människor att kliva in. Naturen och skogen gör resten på ett fantastiskt och överraskande sätt. Vi använder oss av lukt, hörsel, syn, känsel och smak. Skogsbad får dig att slappna av, känna närvaro i stunden och att skapa ett förhållande med naturen”.

Ett Skogsbad är en personlig och sinnlig resa som ger möjlighet att ta in de positiva effekterna av naturen och leder till välmående.

Vi erbjuder prova på vid tre tillfällen under året. Nästa tillfälle: FULLBOKAT
Söndag 23 maj kl 13.00-15.00 i Guldhedsdalen. Samling utanför Guldhedens bibliotek. OBS: ANMÄLAN OBLIGATORISK
Vi rör oss på skogsvägar, skogsstigar och utanför stigarna. Under skogsbadet kommer vi att gå en i väldigt lugnt tempo.

För vem? För dig som vill! Kanske en mormor med sitt barnbarn, kanske två vänner, kanske bara Du!
Från 13 år och uppåt.

Hur? Du rekommenderas ta på kläder efter väder och sköna skor. Eftersom det är en stilla aktivitet är det bra att kunna ta på sig lite extra varmt. Ta gärna med vatten att dricka och ett sittunderlag.

Ett typiskt Skogsbad tar upp till tre timmar men här kommer du att prova på en kortare variant. Det finns inget fel under ett Skogsbad och ingen bedömer det som händer.

Skogsbadet är gratis men anmälan krävs. Begränsat antal platser för att säkerställa din säkerhet: generationsmoten@socialcentrum.goteborg.se

Evenemanget är ett samarbete mellan Sense in nature och Generationsmöten i centrum, Göteborg stad, Socialförvaltning Centrum.
Läs mer om Skogsbad med Laurence på https://www.senseinnature.se/
Läs mer om Generationsmöten i centrum www.goteborg.se/generationsmoten

Övriga tillfällen att prova på:
Torsdag 23 september kl 10-12 Slottskogen, i området kring Observatioriet. Samling vid buss 60 ändhållplats, Bockhornsgatan.