Tillsammansfestivalen

På gång just nu

Tillsammansdagen den 14 juni - en del av Årsrika Göteborg 400, En jubileumsfestival för alla åldrar

Tillsammansdagen

Under den här festliga dagen möts vi Tillsammans, oavsett vem du är eller vilken ålder du har, för att träffas i gemenskap, nyfikenhet och intressen.
Häng i göteborgarnas vardagsrum, prova på cirkusskolan, dansa med Lunchbeat, möt centrums föreningsliv och mötesplatser, prova på roliga aktiviteter så som capoeira, samba, sagor, brädspel och workshop med Balkan blues.  Ta del av föreläsning och samtal om generationsmöten, lyssna på generationskören och möts vid pratbänken samt mycket mer.

Arrangörer Socialförvaltning Centrum och AgeCap
Datum: 14 juni, kl 11–19
Lokal: Kronhuset, Rikssalen, Kronhusgatan 1D

Jubileumsfestivalen Årsrika Göteborg 400 är en hyllning till livet, med och för göteborgare i hela staden.

Syftet med festivalen är att på olika sätt lyfta frågor kring åldrande och hur alla vi som lever i Göteborg kan ha ett gott och värdefullt liv, hela livet. Under festivalen, som sträcker sig från januari till september, finns möjlighet att delta i allt från forskningsseminarier och utställningar, till teater, film, musik och speed-dejting. Här kommer finnas många möjligheter att vara med om och skapa värdefulla generationsmöten och utbyta tankar med andra om hur det är, och skulle kunna vara, att åldras i Göteborg.

Festivalen belyser olika teman och erbjuder ett 40-tal spännande programpunkter. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria, om inget annat anges. Mer information hittar du på närmaste bibliotek, mötesplats för seniorer eller på www.goteborg2023.com

Generationsmöten deltar: 

Årsrika som viktig tillgång i samhället – goda exempel från Göteborg
Hur kan Sveriges årsrika bli Sveriges hopp?

Pratshow och tankesmedja I det här seminariet får vi ta del av samtal om ålderism och vägen framåt samt själva bidra med erfarenheter och idéer kring hur årsrika personer kan bli Sveriges hopp.

Datum: 21 april Kl 12.30–14.30
Lokal: Kyrksalen, Redbergskyrkan, Landerigatan 9


Årsrika Göteborg 400 är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och arrangeras i samarbete mellan över 20 olika aktörer.