Shall we together

På gång just nu


Step presenterar Shall we Together med Tout Petit (BE) Välkommen till en dansföreställning som handlar om mötet. Mötet mellan två dansare, men också mötet mellan olika generationer i publiken.

Ska vi… skratta, titta och leka tillsammans?

Välkommen till en dansföreställning som handlar om mötet. Mötet mellan två dansare, men också mötet mellan olika generationer i publiken. Efter föreställningen bjuds publiken in till en stunds interaktivt delaktighet. Kom med så gör vi det här tillsammans!

Föreställningen är gratis men din anmälan sker via mejl: generationsmoten@socialcentrum.goteborg.se

Torsdag 7 mars, kl. 10.00-10.45 & kl. 12.00-12.45
Plats: A-salen i Axelhuset på Axel Dahlströmstorg

Tid: Fredag 8 mars kl. 10.00-10.45
Plats: Sannasalen, vån 8 Sandarnas äldreboende, Karl Johansgatan 158

Mer information hittar du på Steps hemsida, www.stepfestival.se

Den här platsspecifika föreställningen handlar om mötet. Mötet mellan två dansare som balanserar varandra, men också mötet mellan barn, vuxna och äldre. För när allt kommer omkring så upplever de ju en dansföreställning tillsammans. En föreställning där två dansare utmanar varandra att tänja på gränserna.
Igenom hela föreställningen växer mötet. När föreställningen börjar tar publiken plats mitt emot varandra, med scenytan och de två dansarna mellan sig. På det här sättet ser publiken inte bara vad dansarna gör, utan även varandra. Efter föreställningen bjuds publiken in till en stunds interaktiv lek.

Om föreställningen
Koreografi: Ilke Teerlinck
Dansare: Ilke Teerlinck och Gold Mayanga
Musik: Koen Brouwers
Scenografi: Erki De Vries
Rörelsecoach och dramaturgi: Lies Cuyvers, Ciska Vanhoyland och Iñaki Azpillaga
Produktion: tout petit, MoMeNT och cultural centre Hasselt
Med stöd av: Hasselt stad

Stort tack till: deRUIMTE

Om kompaniet
Tout petit är ett produktionshus som har skapat dansföreställningar för den unga publiken sedan 2013. Kompaniet är unika i Flandern och spela en speciell roll i Europa. De skapar dansföreställningar för den unga publiken, flyttar fram konstnärliga gränser och placerar dialogen mellan scenografi, dans och musik i förgrunden när de skapar sina verk.

 Mer information hittar du på: https://www.toutpetit.be/producties/zullen-we-samen/

Om Step; internationell dansfestival för barn och unga i Västsverige
I mars 2024 presenterar vi den tredje upplagan av Step – en ny internationell dansfestival för barn och unga i Västra Götaland. Grunden för festivalen är även den här gången mötet mellan publiken och danskonsten. Vår ambition och vår förhoppning är att så många barn och unga som möjligt – oavsett förutsättningar, bakgrund, var du bor eller tidigare erfarenheter av dans – ska få chansen att uppleva dans i världsklass.

Med Step vill vi skapa en gemensam plats där vi tillsammans kan uppleva något som förflyttar oss från vardagen och in i någonting helt annat. Där allas lika värde är en förutsättning för att skapa glädje och gemenskap i mötet med dansen. Där festivalen blir en möjlighet att upptäcka någonting helt nytt, något som du kanske aldrig hade kunnat drömma om. Kort sagt, en festival för alla barn och vuxna med barnasinnet i behåll.

 De som har skapat och som driver Step är Producentbyrån. Med Step skapas en fantastisk möjlighet att stärka dansens närvaro i vår region. Låt festivalen blir en mötesplats, dörröppnare och inspirationskälla för publiken såväl som bransch, arrangörer och samarbetsparter!

I samverkan mellan Socialförvaltning centrum, Kulturförvaltningen, Grundskolsförvaltningen och Förskoleförvaltningen