Mostphotos

På gång just nu

Dansleden var en serie av träffar under tre söndagar i september— oktober 2021

Hösten 2021 genomfördes Dansleden 

Dansprojektet DANSLEDEN är ett utforskande i hur olika platser kan inspirera till rörelse, uttryck och gemenskap. Vad sker när vi TILLSAMMANS får möjlighet att stanna upp och ta in vår omgivning genom vår sinnen och rörelser?

Generationsmöten bjöd in att tillsammans med koreograf och danspedagog Elin Hermansson besöka olika platser som bjöd på allt ifrån inspirerande konstverk, fängslande historier, till vackra naturupplevelser. Varje unik plats unik bjöd upp till dans på sitt alldeles egna unika sätt.

DANSLEDEN, ett dansprojekt inom genren site-specific art, det vill säga platsspecifik konst. Begreppet är etablerat inom konst och kulturvärlden och innebär att konst, musik, dans skapas, utforskas på eller för en specifik plats.

Generationsmöten i centrum, Göteborg stad, vill inspirera och uppmuntra människor att hitta ut och uppleva gemenskap i utomhusmiljö på ett nytt sätt. Vi vill skapa förutsättningar för jämlika möten över åldrar och förmedla den glädje och de möjligheter som uppstår när möten sker oavsett ålder genom dansens som verktyg.

Koreograf och projektledare: Elin Hermansson