Foto: Julia Sjöberg

Volontär i förskolan

Tycker du om att stötta och umgås med barn? Då är du varmt välkommen till någon av förskolorna i Centrum för att vara en extra vuxen i barnens vardag.

Förskolorna i Centrum tar emot volontärer i förskolan. Volontärer läser för barnen och ger dem sin uppmärksamhet och tid. Barnen i sin tur mår bra av att ha en extra vuxen som ser och hör dem.

Att få en volontär i sin grupp har visat sig vara väldigt eftertraktat. Flera förskolor står på kö, så om du är intresserad tveka inte att höra av dig.

Vem kan bli volontär i förskolan?

Vi söker positiva, trygga volontärer med engagemang för barn. Vi vill se ett utdrag ur polisens belastningsregister innan du får en placering på en förskola.

Blankett för utdrag ur polisens belastningsregister

Behöver jag någon utbildning?

Du kommer få en introduktionsutbildning på en halvdag av Generationsmöten.

Hur ofta ska jag komma till förskolan?

Det vanligaste är att man besöker förskolan en gång i veckan. Tiden man är på plats varierar mellan en halv och en hel dag.

Får jag någon ersättning?

Nej. Din medverkan är helt frivillig och utan någon ekonomisk ersättning. Du får i stället lunch och kaffe samt ett varmt välkomnande av barn och personal.

Hur blir jag volontär i förskolan?

Vill du anmäla ditt intresse eller har fler frågor ring eller mejla Lotta Lord. Du hittar kontaktuppgifterna under Kontakt.