Volontär i förskolan

Vill du göra skillnad? Vill du utvecklas tillsammans med barn? Som volontär i förskolan kan du läsa sagor, pyssla, vara med utomhus, sjunga och skapa tillsammans.

Tycker du om att umgås med och vill stötta barn? Då är du varmt välkommen till någon av förskolorna i stadsområde Centrum i Göteborg för att vara en extra vuxen i barnens vardag.  Som volontär kan du till exempel läsa, pyssla, måla eller vara med i leken utomhus för att ge barnen av din uppmärksamhet och tid. Barnen mår bra av att ha en extra vuxen som ser och hör dem.

Vem kan bli volontär i förskolan?

Vi söker positiva, trygga vuxna med engagemang för barn. Vi vill träffa dig för ett lära-känna möte samt se ett utdrag ur polisens belastningsregister innan du kan erbjudas en placering på en förskola. 

Blankett för utdrag ur polisens belastningsregister

Behöver jag någon utbildning?

Du kommer att få en introduktionsutbildning på en halvdag av Generationsmöten. 

Hur ofta ska jag komma till förskolan?

Det vanligaste är att du besöker förskolan en gång i veckan. Tiden du är på plats varierar mellan en halv till en heldag.

Får jag någon ersättning?

Nej, din medverkan är helt frivillig och utan någon ekonomisk ersättning. Du får lunch och kaffe samt ett varmt välkomnande av barn och personal.

Hur blir jag volontär i förskolan?

Vill du anmäla ditt intresse eller har fler frågor ring eller mejla. Du hittar kontaktuppgifterna under Kontakt.