Fotograf Kari Uusijärvi

Om Funkis

Funkis verksamhet vänder sig till dig med flerfunktionsnedsättning som är på en tidig utvecklingsnivå och har ett omvårdnadsbehov. Våra ledord är: stimulans, glädje och meningsfullhet.

Vår verksamhet

Musik och rörelse utgör en stor del av vår vardag. I musikstunder med instrument och kunnig personal skapar vi samspel, kommunikation och glädje som ger stimulans till alla sinnen. Upplevelser och sinnesstimulering ges genom en tydlig pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) i form av bilder, föremål samt tecken som stöd (TSS).
Hos oss blir omvårdnaden en del av aktiviteterna där vi tar tillvara dina initiativ till rörelse och kommunikation. Vi ger dig tid och skapar aktiviteter där du kan lyckas. Vi har roligt tillsammans. Vi utgår från dig som person när vi skapar aktiviteter och schema.

Funkis ligger i ett lugnt och grönt område där vi gärna promenerar och upplever omgivningen. Nära oss ligger Slottsskogen, Röda sten, Älvsnabben och Dalheimers hus.

Vår personal

Vi har sex stödassistenter som erbjuder individuellt stöd hela dagen. Det finns även en stödpedagog kopplad till verksamheten. Vid behov har vi tillgång till arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska.

Våra hjälpmedel

Våra lokaler är anpassade för rullstol med en öppen planlösning och två gemensamma matsalar. Aktivitets- och sinnesrummen, det vita och det mörka rummet, är utrustade med takliftar. På toaletten finns taklift och duschbrits. Vi har höj- och sänkbara sängar och även en rullstol med elmotor.

Resa hit

Funkis ligger på bottenplan och är lättillgängligt för färdtjänst. För att åka med kollektivtrafiken till oss, använd Västtrafiks reseplanerare.