Konstnärlig aktivitet. Fotograf: Hanna Törmäle

Om Funkis

Funkis verksamhet vänder sig till dig med funktionsnedsättning på tidig utvecklingsnivå med omvårdnadsbehov. Här kan du arbeta enskilt eller i grupp. Vi har en gemensam morgonsamling med sång, dans och fysisk aktivitet. Du arbetar utifrån ett individuellt schema format efter dina behov.

Vår verksamhet

Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) för att ge dig en trygg och förutsägbar dag. Vi använder motiverande samtal för att främja motivation och finna lust.

På Funkis är vi vana vid personliga hjälpmedel till exempel ståskal och vi har taklyftar i flera av rummen.

Vi har två rum för sinnesstimulans med auroralampor, bubbelrör, fiberoptik. Vi arbetar med gungstolsterapi som kan ge positiv effekt för personer med oro, ångest och depression. Hos oss arbetar du i grupp eller individuellt. Vi arbetar med vardagsaktiviteter, rörelseträning, utomhusaktiviteter och sinnesstimulering.

Vår personal

Personalgruppen består av sju stödassistenter med gedigen kunskap. Det finns även en stödpedagog kopplad till verksamheten. Vid behov har vi tillgång till arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska.

Våra lokaler och hjälpmedel

Lokalerna är anpassade för dig som är rullstolsburen. Vi har en öppen planlösning med taklyftar i flera av rummen. På en av våra toaletter finns taklyft samt hygienhjälpmedel i form av rengörande spolfunktion.

Funkis ligger i ett lugnt  område där vi gärna promenerar och upplever omgivningen. Nära oss ligger Slottsskogen, Röda sten och Dalheimers hus.

Resa hit

Funkis ligger på bottenplan och är lättillgängligt för färdtjänst. För att åka med kollektivtrafiken till oss, använd Västtrafiks reseplanerare