Skolmat, matsedel

Här finns information om maten som serveras på skolan. Behöver ditt barn specialkost eller har allergier ska du berätta det för oss i personalen.

Skolorna i Askim-Frölunda-Högsbo serverar god och näringsriktig mat med hög kvalité. Alla maträtter är näringsberäknade och innehåller en stor del ekologiska livsmedel och har säsongsanpassat utbud av grönsaker. Vi har minst två rätter på menyn varav en är vegetarisk. Varje dag finns det en varierad salladsbuffé och ett urval av knäckebröd till maten. Ekologisk mjölk och vatten serveras till lunchen.

Behöver ditt barn specialkost?

Behöver ditt barn specialkost på grund av medicinska skäl, måste du som vårdnadshavare anmäla detta till skolan. Anmälan ska vara skriftlig och du behöver göra en ny anmälan inför varje nytt läsår. Du ska även anmäla om behovet av specialkost förändras eller upphör.

Från och med hösten 2018 är det krav på uppvisande av läkarintyg eller journaluppdrag för att säkerställa att barnet får rätt kost. Det gör du tillsammans med din anmälan. Du kan göra anmälan om specialkost på följande blankett: Specialkostblankett

Skolornas menyer finns på meny.dinskolmat.nu som också kan nås via gratisappar för Android och Iphone, sök på "skolmaten".

Förbjudet med nötter, jordnötter, mandel och sesam

Det är förbjudet att ta in och att servera nötter, jordnötter, mandel och sesam i skolorna och förskolorna i Göteborg. Förbudet gäller alla lokaler, hela dygnet och alla veckans dagar. Detta för att nötter, jordnötter och sesam kan utlösa svåra och livshotande reaktioner hos den som har allergi. Risken att förväxla nötter med mandel i mald och hackad form är stor, därför gäller förbudet även mandel.

Förbud mot nötter, jordnötter, mandel och sesam

Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad

Oavsett var du bor i staden ska du serveras en måltid, som är god, nyttig, miljöanpassad och lustfylld – lagad och serverad av kunnig och serviceinriktad personal. Helst ska den överträffa dina förväntningar. I Måltidsprogrammet för Göteborgs Stad finns mer information.

Måltidsprogrammet är under revidering och kan i vissa delar avvika från våra aktuella riktlinjer och rutiner.

Måltidsprogrammet

Miljömåltider

Varje år serveras cirka 19 miljoner måltider inom skola, vård och omsorg i Göteborg. Maten har en stor miljöpåverkan och därför är målet att öka andelen miljömåltider som serveras i stadens verksamheter. Miljömåltider